Grad Virovitica objedinio Operativne planove civilne zaštite s planovima pravnih osoba sa svog područja

Grad Virovitica je sukladno Zakonskim propisima izradio Procjenu ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša te Plan zaštite i spašavanja i Plan civilne zaštite. Isto tako, donesena je Odluka o određivanju pravnih osoba od značaja za civilnu zaštitu, kojom su prepoznati njihovi kapaciteti za reagiranje u velikim nesrećama i katastrofama. Kako bi pomogao pravnim osobama na koje se grad naslanja u slučaju velikih nesreća i katastrofa, gradonačelnik Ivica Kirin je donio Odluku o izradi i financiranju Operativnih planova pravnih osoba od interesa za civilnu zaštitu grada Virovitice te im time smanjio troškove koje zakonska regulativa propisuje.

Pravne osobe od značaja za sustav civilne zaštite za grad Viroviticu su: Veterinarska stanica, Flora VTC, Plin VTC, Virkom, Poslovni park Virovitica, Informativni centar Virovitica d.o.o., Radio Virovitica, Prajo Beton, Domogradnja, Brana d.o.o., Lovačka udruga Srndać, Lovačka udruga, Lovačka udruga Trčka, ŠRU Ođenica i Planinarsko društvo Papuk,
Grad je naručio Operativne planove za Veterinarsku stanicu Virovitica, tvrtku Brana, Poslovni park, Radio Viroviticu, Informativni centar Virovitica, Prajo beton, Virkom, Domogradnja te za Gradsko društvo crvenog križa Virovitica i Javnu vatrogasnu postrojbu. Tvrtke Flora VTC i Plin VTC imaju ranije izrađene Operativne planove, a udruge ih prema Pravilniku nisu obvezne imati.

IZVRSNA KOORDINACIJA 

Planovi su danas, 7. prosinca, uručeni predstavnicima pravnih osoba za koje su izrađeni.
Operativne planove je izradila tvrtka IN Konzalting iz Slavonskog Broda koja zasad djeluje na području pet županija. Direktor tvrtke Ivan Nožina tom prilikom pohvalio je Grad Viroviticu jer je jedna od rijetkih, ako ne i jedina u RH koji je objedinio svoje planove s planovima pravnih osoba sa svog područja.

Ovo je izvrsna koordinacija koja stvara dobar teren za kvalitetan rad. Svjesni smo mogućnosti nepogoda u našoj okolici i tek tada dolazi do izražaja uloga i značaj operativnih planova. Oni su svojevrstan podsjetnik na ono što se događa i pomažu u odgovoru na određene situacije, rekao je Ivan Nožina.

Značaj operativnih planova naglasila je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac kazavši Grad Virovitica prepoznaje ulogu i značaj civilne zaštite.

Moramo biti spremni na velike nesreće i katastrofe, a sve u cilju sigurnosti naših građana, kazala je Vlasta Honjek – Golinac. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content