Heroj Domovinskog rata Darko Beštek pomogao matičnoj braniteljskoj udruzi iz rodne Duge Međe

Darko Beštek, heroj je Domovinskog rata, stopostotni ratni vojni invalid, veliki domoljub, ali prije svega veliki čovjek. Potvrdio je to i posljednjom gestom za svoje rodno mjesto i matičnu braniteljsku udrugu. Darko Beštek donirao je Udruzi hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, rashladnu vitrinu:

– Kako u novo obnovljenom mjesnom domu Duga Međa, Udruga ima svoj prostor, a nema adekvatnog inventara, Darko je odlučio pokrenuti akciju uređenja prostora. On je i član naše udruge te jedan od njenih osnivača. Tu je i odrastao, a odavde je i krenuo u rat iz Duge Međe. Hvala mu od srca što nikada ne zaboravlja svoje mjesto i svoje ljude i što je uvijek s nama. – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta koji je uz Mirka Bušljetu i Mirka Horvatina ponajviše sudjelovao s Beštekom u ovoj akciji.

Darko Beštek kao i uvijek otvorenog srca, najviše govori svojim djelima:

– Čovjek nikada ne može zaboraviti odakle dolazi. Ja sam u Dugoj Međi proveo svoje najljepše dane mladosti, odavde sam otišao u rat, tu su moji ljudi i to će tako uvijek biti. Pomognem uvijek koliko mogu od srca i drago mi je da su ti ljudi, hrvatski branitelji iznimno aktivni i prije svega složni u svemu što rade za svoje mjesto. Ponosan sam što sam član ove udruge iz moje Duge Međe pa iako trenutno živim daleko,moje srce je uvijek tu. – rekao je Beštek kojeg su njegovi Dugomeđani po dolasku dočekali uz tamburaše i dobro poznatu ”Ovim su šorom prolazili svati”, pjesmu koja donosi veliku poruku Domovinskog rata. (Www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content