Informacijski centar Europe Direct Virovitica

Informacijski centar Europe Direct (EDIC) Virovitica adresa je na kojoj gdje svi zainteresirani mogu dobiti informacije o politikama, programima, pravima građana, fondovima i institucijama Europske unije, internetskom pristupu web stranicama Europske unije, lokalnim, dokumentima i publikacijama EU-a, drugim izvorima informacija, suradnji s drugim EU kontakt točkama na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini, radionicama i tečajevima prilagođenima potrebama građana te mnogošto drugo.

Ured Informativnog centra Europe Direct (EDIC) Virovitica vode 2 savjetnika, nalazi se u zgradi VIDRA – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a označen je logotipom Europe Direct u kojem su, uz informacije, dostupni i raznoliki brojni informativni materijali koje dostavljaju europske institucije. Savjetnici redovito sudjeluju na godišnjima sastancima na nacionalnoj i europskoj razini gdje se redovito informiraju o novostima korisnima za sve građane, a potom su dostupni za informiranje i savjetovanje sa svim građanima osobno u prostoru Centra, telefonski i e-mailom. Također je građanima dostupna i Internet stranica www.europedirect-vpz.eu s osnovnim podacima o uslugama koje informacijski centar nudi, a moguće je i praćenje putem društvenih mreža Facebook-a i Twitter-a.

Ovim mjesecom završava ne samo godišnji plan djelovanja za 2017., nego i trogodišnje razdoblje provedbe Okvirnog sporazuma o partnerstvu od 2014. do 2017. godine, potpisanog s Predstavništvom Europske komisije u Zagrebu na čelu s g. Brankom Baričevićem.

U tom razdoblju Centar je organizirao i sudjelovao u organizaciji više događanja tokom cijele godine za lokalno stanovništvo i građane na kojima su im podijeljeni i prikladni promotivni materijali. EDIC Virovitica predstavio se na međunarodnom sajmu VIROEXPO, sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji se obilježava već više od 20 godina. Uz pomoć i podršku županijskih pročelnika obilježen je Tjedan Europske unije puštanjem balona u središtu Virovitice i oslikavanjem ulica zastavama članica EU u kojoj su najviše uživali predškolci; održano je i panel predavanje za mlade i kviz za osnovnoškolce. Tijekom posjeta vrtiću savjetnici su s najmlađima zajedno upoznavali zemlje Europske unije. Uz pomoć biciklističkog kluba BOR tijekom dva dana obilježen je i Europski tjedan sporta, mnogima prepoznatljiv pod znakom #beactive, organizacijom obiteljske biciklijade i MTB vožnjom Put šarana. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Gradom Virovitica i Europe Direct centrom Virovitica organizirao je interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 koji promiče europske vrijednosti, aktivno europsko građanstvo, kao i obilježavanje važnijih događaja iz europske povijesti.

beactiveUz sve aktivnosti i događaje, Informativni centar EDIC Virovitica više puta godišnje objavljuje članke u lokalnim medijima s ciljem prepoznatljivosti u javnosti i izrađuje prigodne promotivne materijale za posjetitelje organiziranih događanja. Svaka dva mjeseca pripremaju se i elektronički bilteni s člancima o 10 prioriteta Europske unije s povezanim vijestima o raznim aktivnostima EDIC Virovitica i vijestima o Europskoj uniji, radu institucija EU i njezinim politikama, sa posebno istaknutim informacijama značajnim za javnost Virovitičko-podravske županije. Dostupni su na email adresu na zahtjev te na web stranici EDIC Virovitica.

Ovim putem izražavamo osobito zadovoljstvo što nam je Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu izrazilo povjerenje za nastavkom rada Centra i u narednom trogodišnjem razdoblju od 2018. do 2020. godine, te vas pozivamo da se aktivno uključite u sudjelovanje budućih aktivnosti i na taj način aktivno participirate u europskom zajedništvu.

Više o godišnjem planu djelatnosti možete uskoro pročitati na web stranici www.europedirect-vpz.eu.

eu direct vtceu zastava

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content