Isporučena medicinska oprema kojom su opremljene 33 ordinacije primarne zdravstvene zaštite

U okviru provedbe EU projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji”, a sukladno zaključenim ugovorima iz rujna ove godine, isporučena je medicinska oprema kojom su opremljene 33 ordinacije primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije – opće i dentalne medicine, ginekološke ordinacije i ordinacija fizikalne medicine u Slatini.

Uz opremu za ordinacije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije opremljeno je i 5 ordinacija koncesionara Virovitičko-podravske županije i to jedna ginekološka ordinacija i četiri ordinacije dentalne medicine koje pružaju širok opseg dentalnih usluga.

Zahvaljujući ovom projektu nabavljena je nova suvremena oprema ukupne vrijednosti 3.873.520,21 kuna koja je omogućila uvođenje novih usluga na primarnoj razini zdravstvene zaštite, čime će se smanjiti liste čekanja i broj uputnica kojima se pacijente upućuje u bolnice. Projektom su ostvareni preduvjeti za uvođenje djelatnosti fizikalne medicine u Slatini te uvođenje nove usluge kod ginekološke ordinacije u koncesiji (elastografija), a predviđa se smanjenje upućivanja pacijenata u bolnice za minimalno 15 posto. Cilj je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima te povećati broj usluga pružatelja primarne zdravstvene zaštite.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

logoooo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content