Izdana brošura za pomoć mladima koji se pripremaju za izlazak iz ustanova i udomiteljskih obitelji

S nastupom punoljetnosti mladi koji su do tada živjeli u različitim ustanovama ili u udomiteljskim obiteljima primorani su krenuti u samostalan život. Budući da više ne mogu računati na sustavnu skrb, a kako ne bi ostali prepušteni samima sebi, pojedine organizacije civilnog društva ulažu značajne napore kako bi pomogli mladima da izbjegnu rizike samostalnog života i što prije postignu samostalnost.

U tome je smislu Udruga „Igra“ iz Zagreba, jedna od vodećih hrvatskih organizacija civilnog društva u području razvoja i pružanja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, osmislila brošuru pod nazivom „Katapult“ koja ima za cilj na jednom mjestu sabrati sve najvažnije informacije za mlade kako bi što uspješnije kročili kroz život i izbjegli moguće rizike. Jedan od takvih rizika je i opasnost od zloupotrebe sredstava ovisnosti. Stoga je Udruga „Igra“ angažirala vodeće stručnjake iz različitih područja da napišu informativno-edukativne tekstove za ovu brošuru. U području prevencije ovisnosti tekst pod nazivom „Ovisnost je kod mladih poremećaj u ponašanju“ napisao je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Odluka ove Udruge da u svoj tim eminentnih domaćih stručnjaka iz različitih područja uključi i profesora Sinišu Brlasa pokazatelj je kako se ulaganje u stručnost u Virovitičko-podravskoj županiji prepoznaje i u ostatku države.

Brošura „Katapult“ dostupna je na službenim stranicama Udruge „Igra“. (www.icv.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content