Jan-spider Pitomača: Rekordna godina za ljekovito bilje i izvrsne poslovne rezultate

Tvrtka Jan-spider, osnovana 1990. godine, uz tvrtke Herbarium d.o.o. (opremanje gotovih proizvoda), Biofarma d.o.o. (EKO uzgoj ljekovitog bilja, tikvi uljarica, industrijske konoplje, stoke, drugih poljoprivrednih proizvoda), Đolta d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup) od 2010. godine povezan je dio poslovnog sustava Spider grupe Pitomača koji se bavi uzgojem, preradom ljekovitog i aromatičnog bilja te opremanjem čajeva.

Na površini od 120 hektara Jan-spider proizvodi ljekovito bilje po načelima ekološke proizvodnje po svim hrvatskim standardima.

– Prošle godine preradili smo i proizveli više od 1300 tona ljekovitog bilja, zbog čega nam je ta godina ujedno bila i rekordna u svim segmentima poslovanja. To je rezultiralo porastom količina proizvedenih i opremljenih proizvoda te na kraju, naravno, i većom prodajom, od kojih je 40 posto završilo na domaćem, a 60 posto na inozemnom tržištu – o prošlogodišnjem poslovanju tvrtke kazao je Jurica Vuković, direktor prodaje Spider grupe, dodajući kako je godina na izmaku također bila izuzetno dobra. Očekuju rast prihoda od 5 posto. U 2016. godini tvrtka je imala 45 zaposlenih, ostvarila je ukupan prihod od 47,500.011 kuna, vrijednost investicija iznosila je 1,495.133 kuna, a izvoz je ostvaren od 4,999.155 dolara. Ova obiteljska tvrtka u vlasništvu obitelji Nemčević danas zapošljava oko 130 ljudi, a iz godine u godinu ta brojka, baš kao i prihodi i dobit, samo raste. Uz sve to njeguju i jedinstveni koncept “od polja do stola”. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content