Postavljeno sedam novih semafora kojima će se kontrolirati brzina u Otrovancu, Orešcu, Gornjem Miholjcu, Bakiću, Mikleušu, Zdencima i Crncu

Zbog povećanja sigurnosti cestovnog prometa u zonama škola, na županijskim cestama, postavljeno je sedam novih semafora kontrole brzine, i to u: Otrovancu, Orešcu, Gornjem Miholjcu, Bakiću, Mikleušu, Zdencima i Crncu.

Sredstva su odobrena iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa uz spomenutu namjenu, a sufinancirat će se temeljem sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova i Virovitičko-podravske županije odnosno ŽUC-a. Vrijednost projekta iznosila je oko 1.200.000,00 kuna.

U samo godinu i pol dana, na području naše županije uređeno je 14 lokacija na kojima su postavljeni semafori koji reguliraju brzinu i poboljšavaju sigurnost pješaka, posebice djece na prometnicima. Naime, prošle godine su semafori postavljeni u: Sopju, Gradini, Lukaču, Rogovcu, Špišić Bukovici, Sladojevcima i Slatini.

Statistički podaci pokazuju kako se postavljanjem semafora kod škola, rapidno smanjuje broj prometnih nesreća kod obrazovnih institucija, te značajno pospješuje sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, s posebnim naglaskom na najmlađe. (www.vpz.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content