Povjerenstvo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” obišlo županijske kandidate za nagradu Suncokret ruralnog turizma

Povjerenstvo iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, u sastavu Spomenka Saraga i dr. Eduard Kušen, obišli su kandidate Virovitičko-podravske županije, u projektu Suncokret ruralnog turizma, u kojem je 2016. godine Zlatno priznanje u kategoriji Ruralno-turističkih projekata, dobila Informativno-edukativni centar hostel “Dravska priča”, dok je Udruga Rukotvorine Zdenci dobila „srebrni Suncokret“ u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije.
suncokret ruralnog 4

U pratnji pomoćnika direktora Turistike zajednice Virovitičko-podravske županije Josipa Mikolčića i Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, nakon uvodnog sastanka u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, obišli su županijske kandidate. Naime, Virovitičko-podravska županija ima četiri kandidata za Suncokret ruralnog turizma za 2017. godine. To su ”Slatinska perlica”, Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu, te dva izletišta, Jankovac i Orah u Orahovici.

suncokret ruralnog 2

Radi se o nacionalnom ocjenjivanju koje za cilj ima očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma.

suncokret ruralnog 3

(www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content