U pripremi reforma odgojno-obrazovne politike, posebno strukovnog obrazovanja

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja za područje srednjoškolskog obrazovanja Vlado Prskalo, koji je tom prigodom u maloj županijskoj vijećnici održao sastanak s predstavnicima Virovitičko-podravske županije i srednjoškolskog obrazovanja.

Zamjenik župana Darko Žužak pomoćniku ministra je predstavio značajke naše županije, ono što se unutar srednjoškolskog obrazovanja kod nas radi, a isto tako i s problematikom upisne politike vezane za odobravanje novih srednjoškolskih programa.

Pomoćnik ministra Vlado Prskalo istaknuo je kako je s ciljem unapređenja srednjoškolskog strukovnog obrazovanja izrađen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strukovnom obrazovanju, koji je prošao javnu raspravu, prilagođen prostoru i vremenu u kojemu živimo, a koji bi trebao omogućiti mladima da steknu obrazovanje za život kojim će ispuniti potrebe hrvatskog gospodarstva te ujedno zaustaviti trend iseljavanja mladih osoba.

– Sastanci s predstavnicima srednjoškolskog obrazovanja svakako će pridonijeti sagledavanju prednosti i nedostataka u funkcioniranju našeg sustava, drugim riječima stvarnoj reformi odgojno-obrazovne politike, pogotovo da strukovno obrazovanje bude što kvalitetnije – istakao je Vlado Prskalo naglašavajući kako je strukovno obrazovanje bilo zapostavljeno jer se nije mijenjalo u zadnjih 20 do 30 godina.

Pomoćnik Vlado Prskalo istakao je kako za promjenu reforme odgojno-obrazovne politike imamo priliku koristiti fondove Europske unije te njima stvoriti drugačiju i kvalitetniju politiku i strukovnog obrazovanja. Sastanku je uz predstavnika Ureda državne uprave VPŽ Branka Gibu prisustvovao i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura. (www.icv.hr, zc)

IMG 3848 Custom IMG 3847 Custom IMG 3846 Custom IMG 3845 Custom IMG 3843 Custom IMG 3841 Custom IMG 3839 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content