Sisačko-moslavačka županija „Županija partner“ Viroexpa 2018.

Po prvi puta, Viroexpo će imati „Županju partner“ i to će biti Sisačko-moslavačka županija. Sukus je to razgovora, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika, te župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Žinića sa suradnicima, koji su održani u Maloj Sali Virovitičko-podravske županije.

Naime, na sastanku delegacija Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije, govorilo se o međusobnoj gospodarskoj suradnji, mogućnostima zajedničkih europskih projekata, suradnji razvojnih agencija VIDRA-e i SI-MO-RE, dviju, po povlačenju EU sredstava, ponajboljih razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj.

– Razmijenili smo iskustva u raznim projektima, koje ima i Virovitičko-podravska i Sisačko-moslavačka županija kako bi suradnja ovih dviju županija bila još bolja. Osim toga, po prvi puta, Viroexpo će imati i „Županiju partner“, a to će u veljači iduće godine biti upravo Sisačko-moslavačka županija – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić, zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu, pohvalio mnogobrojne projekte Virovitičko-podravske županije s kojima su ga upoznali domaćini i potvrdio još bolju gospodarsku suradnju između ove dvije županije.

– Mi smo kao županija istaknuli naše pogodnosti i prednosti, te govorili o mogućnosti suradnje, prvenstveno vezano za gospodarstvo i turizam Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije. Prihvatili smo biti Županija partner na Viroexpu 2018. godine, jer radi se o najvećem gospodarskom sajmu u Hrvatskoj i zbog toga se zahvaljujem i županu Igoru Adroviću i Virovitičko-podravskoj županiji što su u nama prepoznali budućeg partnera, a mi ćemo se na ovom međunarodnom sajmu predstaviti u najboljem svjetlu s našim gospodarskim i turističkim prednostima– izjavio je između ostalog župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Uz župana Igora Androvića, sastanku su nazočili: predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, zamjenici župana Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktor Viroexpa i Poduzetničkog inkubatora Bojan Mijok, te direktor tvrtke Terra Slavonica, Dalibor Per. Istodobno, u delegaciji Sisačko-moslavačke županije, uz župana Ivu Žinića, bili su i njegov zamjenik Roman Rosavec i direktor SI-MO-RE Mario Čelan. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content