Na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika prezentirano rješenje daljnjeg zbrinjavanja otpada

Pod predsjedanjem župana Igora Androvića održana je sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika s područja županije. Tom prigodom Boris Čagalj iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak prezentitao je projekte javnog sektora koji se mogu financirati sredstvima banke, a novi Zakon o gospodarenju otpadom s pratećim provedbenim propisima predstavio je Željko Iharoš, direktor virovitičkog trgovačkog društva Flora Vtc. Iharoš je istakao kako su Grad Virovitica i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike postigli dogovor o izgradnji Centra za reciklažu komunalnog otpada, a općine će morati graditi reciklažna dvorišta.

Gdje će se zbrinjavati ostatak otpada koji nije za reciklažu, još nije dogovoreno. Savjetnik u Odjelu za infrastrukturu i energetiku Razvojne agencije VIDRA Virovitičko-podravske županije Tihomir Kiš predstavio je gradonačelnicima i načelnicima natječaj za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora te projekte širokopojasnog interneta i povećanja energetske učinkovitosti pametnog upravljanja javnom rasvjetom.

Na kraju sjednice ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Marijana Banjevčić istakla je potrebu daljnjeg sufinanciranja dva tima hitne medicinske pomoći u ukupnom mjesečnom iznosu od 678.478 kuna. Pola tih sredstava trebale bi osigurati općine i gradovi, a pola Virovitičko-podravska županija. (www.icv.hr, zc)

cip kolegij 10 Custom cip kolegij 9 Custom cip kolegij 8 Custom cip kolegij 7 Custom cip kolegij 5 Custom cip kolegij 4 Custom cip kolegij 3 Custom cip kolegij 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content