Slobodan Blaževski i Božidar Puškaš dobitnici su Zlatne palete LIK-a “Nikola Trick”

Na blagdan svetog Nikole tradicionalno je otvorena 39. godišnja izložba Likovnog kluba “Nikola Trick” Virovitica. Ovoga puta godišnja produkcija članova smještena je u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica, a predstavilo se 23 autora s ukupno 30 radova, koje je i ove godine selektirala ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej. Uz ravnateljicu Muzeja brojnim posjetiteljima obratili su se i ravnateljica Knjižnice Višnja Romaj, zamjenica predsjednice LIK-a Jaroslava Lulić i zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić, koji je i službeno izložbu proglasio otvorenom.

IMG 3543

Djela s kojima su se umjetnici predstavili različitih su tematskih i likovnih interpretacija, a tematski se kreću od pejzaža, veduta i mrtvih priroda preko alegorija i apstrakcija do portreta i stripa, kao i primijenjene umjetnosti.
Članovi LIK-a i ove su godine odabrali dobitnike Zlatne palete, a oni su Slobodan Blaževski i Božidar Puškaš. Otvorenje izložbe održano je u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, a nazočili su joj, između ostalih, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i pročelnik za duštvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

(www.icv.hr, Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”435423″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content