Studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba predstavili projekte budućih mostova u virovitičkom gradskom parku

U sklopu provedbe Integriranog razvojnog programa “5 do 12 za Dvorac” 20. prosinca u gradskoj vijećnici u Virovitici održano je predstavljanje dizajnerskih koncepata pješačkih mostova. Riječ je o idejnim rješenjima studenata Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu za četiri pješačka mosta u virovitičkom parku.

MG 6525

Uvodno je nazočnima, među kojima je bio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, govorio profesor s Arhitektonskog fakulteta Mladen Orešić, istaknuvši da su se njegovi studenti hrabro upustili u taj projekt i na najbolji mogući način izrazili osobne kreacije, uzevši pritom u obzir sve potrebne elemente, od povijesnih činjenica, kompatibilnosti, do sigurnosti i estetike.

Svoje projekte budućih mostova predstavilo je tom prigodom 17 studenata, a nakon toga je u Centru kulture u Virovitici otvorena i izložba njihovih radova koja će za sve posjetitelje biti otvorena cijeli siječanj.

MG 6552

Posrednik realizacije ovog projekta koji je izradio Arhitektonski fakultet u suradnji s Gradom Viroviticom je Panonski drvni centar kompetencija Virovitičko-podravske županije.
Integrirani razvojni projekt “5 do 12 za Dvorac” prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljnih na obnovi kulturne baštine. Projekt je prošao pozitivno svih 7 fazi evaluacije te je kao takav odobren s najvećim ukupnim iznosom sredstava na sazivu s više od 81 milijun kuna. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”437360″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content