Tihana Harmund nova predsjednica LAG-a „Virovitički prsten“

Na 10. izvanrednoj Skupštini Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten”, koja je održana u četvrtak, 21. prosinca u gradskoj vijećnici Grada Virovitice, donesena je Odluka o razrješenju i imenovanju predsjednika. Umjesto Ljubice Kravarščan, na mjesto predsjednice LAG-a imenovana je Tihana Harmund koja je ujedno i ravnateljica gradske Razvojne agencije VTA. Tom prilikom nova predsjednica iznijela je svoje prve poteze.

– U 2018. godini LAG „Virovitički prsten“ pojačat će suradnju s lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama na području koje pokriva, odnosno s razvojnim agencijama VIDRA, VTA i DRAFT, kako bi se pripremilo što više projekata za nadolazeće natječaje, kako za naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva, tako i za ostale gospodarske subjekte, ali i predstavnike civilnih organizacija na području LAG-a, rekla je Tihana Harmund dodavši kako će se i mnogo više vremena provodit na terenu kako bi se ustrojila baza svih poljoprivrednih gospodarstava i gospodarskih subjekata.

– Nadam se da će pojačana suradnja s našim potpornim institucijama doprinijeti većem broju odobrenih projekata, što će u konačnici doprinijeti ruralnom razvoju na području našeg LAG-a, zaključila je Harmund.

– Da više vremena treba provoditi na terenu mišljenja je i gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši kako je cilj povući što više bespovratnih sredstava za poljoprivredu.
Grad Virovitica i svih pet općina aktivno će se uključiti kako bismo vidjeli koji su OPG-i aktivni te tko želi investirati u proizvodnju. Našim poljoprivrednicima će za to na raspolaganju biti i djelatnici LAG-a i razvojnih agencija. Cilj nam je da se poveća poljoprivredna proizvodnja, kao i da se proizvedeno na vrijeme isporuči i plati, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content