Uspjeh virovitičkih klavirista na 55. državnom natjecanju komornih sastava

Na 55. državnom natjecanju komornih sastava koje je održano 6. prosinca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, virovitički klaviristi priredili su žiriju i publici prave male glazbene poslastice. Vrijedni su to učenici koji su pod mentorstvom profesorice Svetlane Relić u studenom na regionalnom natjecanju u Bjelovaru osvojili 1. nagradu i plasirali se na državno natjecanje. Nakon mjesec dana pripreme, jučer (srijeda) uslijedilo je zasluženo slavlje. Glasovirski duo Lovro Moslavac i Luka Stanjević osvojio je drugu nagradu (97,74 boda), a u kategoriji glasovir za 6 ruku drugom nagradom (97,56 bodova) mogu se pohvaliti i učenice Tea Holi, Nina Pocrnić i Lara Ljulj.
– Svirati u hramu glazbe pred očima i ušima pet najuglednijih profesora Muzičke akademije i najcjenjenijih pijanista u Hrvatskoj nije nimalo lak zadatak. Moji učenici potvrdili su radost zajedničkog muziciranja i višestruko nagradili svojom ljubavlju i zahvalnošću svaki sat uložen u pripremu ovog nastupa, a bilo ih je otprilike koliko jedan učenik dobije u cijeloj školskoj godini.
Sreća je putovanje prema cilju u kojem ti je darovano okusiti komadić neba na zemlji – kada glazba postane ono što te oplemenjuje, a ovakvi trenuci dodirljivi tek srcem. Zahvalna sam roditeljima i ravnatelju koji nas podržavaju, a iznad svega svojim vrijednim talentiranim učenicima koje mogu baš sve što ja za njih sanjam – rekla nam je njihova nastavnica Svetlana Relić.

(www.icv.hr, sr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content