U Virovitici položen kamen temeljac za izgradnju prve hrvatske tvornice ekstrudirane hrane za kućne ljubimce

Tvornica dobre hrane d.o.o. prva će se u Hrvatskoj uhvatiti u koštac proizvodnjom ekstrudirane hrane za kućne ljubimce, a tvornicu će izgraditi upravo u Virovitici. Na predstavljanju projekta u Gradskoj upravi direktor Tvornice dobre hrane Marko Škrablin istaknuo je kako su Viroviticu odabrali zbog dostupnosti potrebnih sirovina neophodnih za konkurentan domaći proizvod te odlična poslovna zona Grada Virovitice.

MG 5546– Važan kriterij pri odabiru lokacije izgradnje bila je poslovna zona Grada Virovitice koja se po nama pokazala infrastrukturno najspremnijom za pokretanje investicije – rekao je direktor Marko Škrablin. Predstavljanju projekta i polaganju kamena temeljca prisustvovali su i drugi direktor Tvornice dobre hrane Ivan Ante Nikolić, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima te predstavnici izvođača radova i nadzora.

MG 5621

Tvornica dobre hrane za izgradnju pogona dobila je bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 15.359.395,63 kuna, a sufinancirani dio iznosi 5.275.066,80 kuna. U provedbu projekta uključeni su i Veterinarski fakultet i Prehrambeno-tehnološki fakultet u Zagrebu.

Kako bi Grad Virovitica privukao investitore, kroz Program olakšica i poticaja razvoja gospodarstva nudi razne pogodnosti. – Investitori u zonama građevinsko zemljište mogu dobiti već za kunu po kvadratnom metru te je tako tvrtka, pošto se bavi proizvodnom djelatnošću, u startu ostvarila olakšicu od čak milijun kuna. Osim toga, Grad pomaže i kod ishođenja građevinskih dozvola, oslobađa od plaćanja komunalnih doprinosa u skladu s kriterijima Programa, a tu je i savjetodavna podrška Razvojne agencije VTA koja poduzetnicima pomaže u ostvarivanju raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin, dodajući kako će se od nove godine olakšice proširiti na kompletno gospodarstvo.

MG 5604

– U obzir će ući sve tvrtke registrirane na području grada, ne više nužno samo one u zonama. Olakšice će uključivati oslobađanje plaćanja komunalnih doprinosa do 100 posto, kao i njegovo plaćanje na rate – istaknuo je gradonačelnik.

Završetak izgradnje tvornice očekuje se u kolovozu 2018. godine, kada će početi opremanje strojnog parka, a tvornica će s proizvodnjom početi početkom prosinca 2018. godine. Tvrtka će u početku zaposliti najmanje deset ljudi, ali vrlo brzo se namjerava krenuti s novim zapošljavanjima.

(www.icv.hr, ml; foto: M.Rođak)

MG 5637 MG 5634 MG 5630 MG 5626  MG 5594 MG 5590 MG 5552

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content