U virovitičkom kazalištu odličan koncert održali profesori glazbenih škola iz Slovenije i Virovitice

Brojnim aktivnostima Glazbena škola Jana Vlašimskog iz Virovitice uključuje se u obilježavanje manifestacije “Prosinac u gradu”. Tim povodom su u Kazalištu Virovitica koncert održali profesori škole Jana Vlašimskog zajedno s gostima, profesorima Glazbene škole Laško – Radeče iz susjedne Slovenije. Dobra suradnja između ove dvije škole traje od 2014. godine, a rezultati toga mogli su se vidjeti i na odličnom koncertu nastalom suradnjom obiju škola, a koji se održao u Kazalištu Virovitica.

Solisti, dueti, tria, ansambli, mješoviti zbor profesora naše škole, zajednički ansambl obiju škola. Svirala se klasična glazba, ali i jazz, rock, pop pa čak i etno glazba iz Slovenije i Hrvatske. Bila su zastupljena sva glazbala, od citre do bubnjeva, od klavira do saksofona.

Bio je ovo lijep blagdanski poklon svim virovitičanima na način koji Glazbena škola “Jan Vlašimsky” daruje naše građane i ostale goste tradicionalno svake godine. Prigodu da pozdrave sve nazočne gledatelje i glazbenike, iskoristio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a o ovoj lijepoj suradnji ukratko su rekli ravnateljica Glazbene škple Laško – Radeče Rosana Jakšič i u ime domaćina i glavnog organizatora, ravnatelj Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Damir Mihaljević koji je tom prigodom zahvalio gostima iz Slovenije, profesorima iz Virovitice, ali i velikoj potpori koju glazbenoj školi daje Grad Virovitica i Turistički ured Turističke zajednice Grada Virovitice. Ni publika nije ostala dužna glazbenicima, a svaku glazbenu točku nagradila je velikim pljeskom. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”435748″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content