Antonio Balić izabran za predsjednika Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije

Svoju kandidaturu za predsjednika Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije istaklo je petero učenika, od kojih su je na sjednici Vijeća njih dvoje povukli, a nakon iznošenja programa rada za predsjednika i predstavnika za Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske u sljedeće dvije godine većinom glasova izabran je Antonio Balić iz Pitomače, učenik 3. razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Za dopredsjednika Vijeća izabran je Pavle Toth, učenik 8. razreda Osnovne škole Suhopolje, a za člana predsjedništva Andriana Obšivač, učenica 8. razreda Osnovne škole “Davorin Trstenjak” Čađavica.

– U svom mandatu zalagat ću se za što bolje povezivanje škola na razini županije i za otvaranje centra ili centara izvrsnosti koji bi učenicima pomogli u ostvarivanju boljih rezultata na raznim natjecanjima, posebno u nekim strukovnim zanimanjima. Također zalagat ću se i za što dostojanstvenije obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, a pogotovo za što veće izdvajanje Županije za financiranje sportskih natjecanja – u prijedlogu rada, između ostaloga, naveo je Antonio Balić.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali predstavnici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu na čelu s pročelnicom Vesnom Šerepac, usvojen je i Poslovnik o radu Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije.

Tom prigodom Vesna Šerepac informirala je Vijeće učenika da je u ovoj godini Virovitičko-podravska županija za učenička sportska natjecanja izdvojila oko 400.000 kuna, što je dvostruko više nego protekle godine. (www.icv.hr, zc)

IMG 0071 Custom IMG 0068 Custom IMG 0067 Custom IMG 0066 Custom IMG 0065 Custom IMG 0064 Custom IMG 0063 Custom IMG 0062 Custom IMG 0061 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content