Župan Igor Andrović darivao Leona Šokeca, prvo dijete rođeno na području Virovitičko-podravske županije u 2018. godini

Na Odjelu za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica u 2017. godini zabilježeno je 618 porođaja i rođeno 624 djece, a godinu dana ranije, 2016., bilo je 655 porođaja i rođeno je 661 dijete.

– U usporedbi s 2016. godinom broj rođenih je u protekloj godini manji za 37 djece. Moram istaknuti da nam je natalitet na području županije sve lošiji i zabrinjavajući, ali ono čime se možemo pohvaliti i što se još nikada nije dogodilo je da u 2017. godini nismo imali niti jedno novorođenče koje je umrlo ili je bila neka fetalna smrt prije porođaja.

MG 7365

Vidljivo je da broj porođaja od 2010. godine opada, pa tako do danas svake godine imamo tridesetak porođaja manje. Takav trend nažalost bilježe sva rodilišta u Hrvatskoj, a to podrazumijeva provedbu jedne prave analize pronatalitetne politike – između ostaloga nam je o tome kazao dr. Jadranko Šegregur, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica.

Prvo dijete rođeno u Općoj bolnici Virovitica u 2018. godini bio je dječak Leon Šokec, težak 3.380 grama i dugačak 51 centimetar, drugo dijete Daniele i Ivana iz Pitomače.

Prigodnim darovima majku malog Leona u ime Virovitičko-podravske županije darivao je župan Igor Andrović, a u ime predsjednice Ureda Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prigodan dar uručila joj je i ravnateljica bolnice Mirjana Peček. (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

MG 7370MG 7346

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content