Gospodarstvo Njemačke predstavlja se na Viroexpu 2018.

Predstavnici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komora, sa sjedištem u Zagrebu, Daniela Buntak, voditeljica Odjela za edukaciju i stručno usavršavanje i sajmove i Davor Okičić, za savjetovanje o tržištu i sajmove, potvrdili su, temeljem intenzivne međusobne suradnje i prethodnih kontakata, predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, sudjelovanje i prezentaciju gospodarstva Njemačke na 23. „Viroexpo-u 2018“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici 23. – 25.veljače 2018. god.

Osim o prezentaciji gospodarstva Njemačke na 23. „Viroexpu“, predstavnici Komora razgovarali su i o međusobnoj suradnji Komora i u ostalim područjima:

– Prezentaciji i realizaciji mini hidroelektrana i ostalih obnovljivih izvora energije, na području Virovitičko-podravske županije, s njemačkim partnerima

– Stručnom putovanju za predstavnike drvno-prerađivačke industrije iz Hrvatske, u Bavarsku, za koje je predviđeno i sudjelovanje tvrtki iz drvno-prerađivačke industrije iz Virovitičko-podravske županije

– Prezentaciji i sufinanciranju modela dualnog obrazovanja za srednjoškolske programe za određena deficitarna zanimanja na području Virovitičko-podravske županije

– Potvrdi sudjelovanja i predstavljanja njemačkih sajmova na „Global exhibitions day“, koji će se održati u Virovitici, 06. lipnja 20018. god.

U organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, gospodarstvo Njemačke, predstavlja se na Viroexpo-u od 2004.god., a 2008.god. Njemačka je bila zemlja partner.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Njemačke, u 2016.god., iznosila je 251,2 mil.kn, od čega je izvoz iznosio 189,5 mil.kn, uvoz 61,7 mil. kn, te je Virovitičko-podravska županija u vanjskotrgovinskoj razmjeni s Njemačkom ostvarila suficit od 127,8 mil. kn. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content