Grad Virovitica će i ove godine sufinancirati obavljanje djelatnosti dadilja

Kolegij virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina usvojio je na svojoj 16. sjednici Odluku o visini sufinanciranja obavljanja djelatnosti dadilja na području grada Virovitice za 2018. godinu. Naime, u Proračunu Grada za ovu godinu osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova čuvanja, brige i skrbi o djeci rane i predškolske dobi s područja grada Virovitice kod obrtnika koji obavljaju djelatnost dadilja.

Ove godine smo u Proračunu za djelatnost dadilja osigurali 30.000,00 kuna i po djetetu ćemo financirati s 300,00 kuna mjesečno kroz cijelu godinu, istaknuo je pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Razlog tome je u činjenici da Dječji vrtić Cvrčak Virovitica, kao jedina ustanova koja provodi program predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu nije u mogućnosti upisati svu djecu koja su zadovoljila propisane uvjete za upis zbog nedostatka kapaciteta prostora.
Budući da Grad Virovitica sudjeluje u sufinanciranju ekonomske cijene redovitog programa koji se provodi u Dječjem vrtiću Cvrčak te se time roditeljima upisane djece olakšava teret financiranja boravka njihove djece u vrtiću, opravdano je da Grad sudjeluje i u sufinanciranju djelatnosti dadilja. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content