IVA ŠPEGELJ (33) IZ ŠPIŠIĆ BUKOVICE OD PRIRODNIH MATERIJALA IZRAĐUJE UKRASE ZA DOM Od vune, konca i drveta do lustera, hvatača snova i unikatnih torbi

Koristeći predmete iz domaćinstva i jednostavne alate Iva Špegelj (33) iz Špišić Bukovice izrađuje lustere zapanjujuće ljepote. Špaga, vuna, konac za heklanje i pamučne trakice osnovni su materijali koje ova kreativka koristi kako bi izradila jedinstvene rukotvorine. Ručno rađeni lusteri jedinstveni su u svakom pogledu te će udahnuti osobnost i 11402628 386226634908475 3194117601727910789 ooriginalnost svakom domu koji ih posjeduje.
– Lustere sam počela izrađivati kada smo se doselili u Špišić Bukovicu. U kući ih tada nismo imali pa sam došla na ideju da ih sama izradim po svom ukusu – prisjećajući se svojih prvih radova rekla je Iva, iza koje je danas osam godina truda i rada.
– Za jedan luster danas mi treba 40-ak minuta, a prije mi je trebalo i po nekoliko sati – kaže Iva Š., dodajući da proces izrade ovisi i o vremenskim uvjetima. Kada će unikatni luster biti gotov, najviše ovisi o vremenu sušenja jer koristi ljepilo za drvo.

MATERIJALI IZ PRIRODE

Iva lustere još i brusi te postavlja kabel kako bi bili odmah spremni za upotrebu. Rukotvorine izrađuje u slobodno vrijeme, a inače pomaže svojoj majci voditi dom za starije i nemoćne te zajedno sa svojim partnerom odgaja dvoje djece.
– Zbog klinaca i svoje kreativnosti nastojim provesti što više vremena u prirodi, a samim MG 9843time onda i za svoje radove najčešće koristim prirodne materijale koje pronalazim posvuda – kaže Iva. Osim lustera izrađuje i druge ukrase kao što su rajfovi za kosu, dreamcatcheri ili hvatači snova, nakit, torbe, topiary… Zanimljive stvarčice osmišljava sama, a ideje često pronalazi i na internetu. Unatoč brojnim idejama i unikatnim radovima Iva svoju kreativnost još uvijek nije pretočila u unosan posao budući da je, kaže, zasad neisplativ, no s nadom gleda u budućnost jer su ručni rad i jedinstvenost sve popularniji.

(www.icv.hr, Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”440290″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content