KAD NARASTEM, BIT ĆU CINDRIĆ: Najmlađi virovitički rukometaši o svojim idolima uoči utakmice s Francuskom

Biraju ih uglavnom prema osobnim uvjerenjima, u glazbi ili filmu, a najviše iz svijeta sporta. Imitiraju ih u ponašanju, oblačenju ili se bave istim područjem kao i oni. Svaki školarac ima svog uzora, idola, osobu koju poštuje i kojoj se divi.

S obzirom da je u tijeku rukometna groznica, posjetili smo najmlađe rukometne nade i pitali ih tko su njihovi uzori, idoli. Odgovore smo dobili vrlo brzo. – Želio bih zamijeniti Duvnjaka jer je on najbolji – pripremajući se za šut s 9 metara viknuo nam je Zvonimir Bijelić.
I sedmogodišnji Josip svog idola ima u rukometnim redovima. – Luka Cindrić mi je najdraži igrač jer postiže puno golova, puno dodaje i odličan je. Kad narastem, volio bih biti Cindrić. Puno treniram, pijem jako malo vode i imam sve što Cindrić treba – s loptom u rukama kazao nam je Josip Dukarić.

Oduševljenje i sjaj u očima koji je pratio njihove odgovore pokazali su nam da su im, u ovome slučaju, sportski idoli sve na svijetu, posebice najmlađima. Nismo se stoga nimalo začudili što su trening odradili u navijačkom stilu, pripremajući su za današnji derbi Hrvata i Francuza. – Rezultat će biti 27:24 za Hrvatsku! – viknuo je Kristijan.
Istu gol razliku prognozirao je i Zvonimir, samo s većim rezultatom.- Očekujem 35:32 za Hrvatsku. A navijat ćemo: Idemo Hrvatska, idemo Hrvatska!- gromoglasno poručuje Zvonimir Bijelić. – Mislim da će rezultat biti 25 za Hrvatsku. Navijat ću za naše, Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska – mašući rukama podijelio je s nama Karlo Rončević.

Zajedno s Kristijanom, Josipom i Karlom danas će biti i cijela Hrvatska; netko u gledalištu, netko ispred malih ekrana. Bez obzira na mjesto navijanja ne sumnjamo da će ono biti zdušno, vatreno i glasno – baš onakvo kakvo naši Kauboji i zaslužuju. Idemo, Kauboji!

(wwww.icv.hr, R.Pranjić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content