U Mikleušu nakon 27 godina ponovno otvoren dječji vrtić

Saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igora Andrović te zamjenici župana Mario Klement i Darko Žužak svečanim presijecanjem vrpce otvorili su dječji vrtić u Mikleušu, koji će raditi kao podružnica Dječjeg vrtića “Suncokret” Slatina.

Načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović tijekom svečanosti otvorenja vrtića rekao je kako je inicijativa krenula od roditelji i njega osobno, te činjenice da su roditelji donijeli popis od više od 20 djece koja bi pohađala vrtić.

– Ovo je povijesni dan za našu općinu jer nakon 27 godina ponovno imamo vrtić. Moram naglasiti da je vrtić prepun. Kapacitet je 20 polaznika, a mi imamo upisanih znatno više, što je dobar pokazatelj da ovaj vrtić i naša općina imaju budućnost. Općina Mikleuš sufinancirat će roditeljima vrtić u iznosu od 75 posto, što znači da će oni od ukupne cijene vrtića koja je 1052 kuna plaćati 25 posto, tj. 280 kuna mjesečno. To je za malu općinu velika stvar jer ćemo za sufinanciranje vrtića izdvajati godišnje 250 tisuća kuna – rekao je, između ostalog, načelnik Dundović.

Nazočnima se potom obratila ravnateljica vrtića Snježana Dupan-Lovrić te naglasila kako je slatinski vrtić “Suncokret”  prije dva mjeseca obilježio 10 godina rada i kako mu je otvaranje ove podružnice u Mikleušu najbolja čestitka i rođendanski poklon za njegov jubilej.

1501vrticmikleus5Župan Igor Andrović naglasio je kako je otvaranje ovog vrtića jedinstveni primjer spoja nekoliko sektora:

– Imamo priliku svjedočiti odličnoj sinergiji i suradnji između privatnog i javnog sektora, a sve na dobrobit stanovništva ove male općine i cijele naše županije. Ovo je primjer da osim na gospodarskom i turističkom putu, možemo i moramo raditi i na obrazovanju. Sa sigurnošću mogu reći da smo mi na dobrom putu i po tome među boljima u Hrvatskoj – rekao je, između ostalog, Andrović.

Saborska zastupnica Vesna Bedeković istaknula je kako ovim primjerom spoja javnog i privatnog sektora Virovitičko-podravska županija pokazuje kako i dalje prednjači u odnosu na županije u regiji, a posebno u ulaganju u kompletni odgojno-obrazovni sustav.

1501vrticmikleus2

Službeno otvaranje zaključio je saborski zastupnik Josip Đakić rekavši:

– Smatram da će i ovaj vrtić pomoći u pronatalitetnoj politici naše županije. Što se tiče nataliteta u cijeloj Hrvatskoj, brojke su nažalost zastrašujuće. Primjerice, naša županija ima 10-15 tisuća stanovnika manje jer više ljudi umire nego se rađa i zato su ovakvi primjeri svijetli i poticajni za sve nas – zaključio je Đakić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content