NOGOMETAŠI EKIPE “ZVONA” OKUPLJAJU SE TRI PUTA TJEDNO U ŠPIŠIĆ BUKOVICI: Obrane nema, a najbolja ekipa je ona koja zabije najljepši gol

Na svjetskoj razini sport i sportska rekreacija označeni su kao jedan od najvažnijih područja društvenog razvoja te mnoge zemlje sportsku rekreaciju smatraju bitnim čimbenikom koji utječe na kvalitetu života, zdravlja i radne učinkovitosti. A u suvremenom društvu rekreativno bavljenje sportom dobiva sve veću popularnost.

U sportskoj terminologiji rekreativac je onaj tko nema natjecateljskih ambicija, bavi se sportom zbog zadovoljstva i održavanja kondicije. Rekreativno bavljenje sportom povezano je i s različitim gledištima kvalitete života. Osim dobrobiti za tjelesno zdravlje, sportska aktivnost ima značajan utjecaj na emocionalno i socijalno zdravlje osobe. Sve to znaju nogometni rekreativci koji treniraju u dvorani Osnovne škole Augusta Cesarca u Špišić Bukovici.

– Nogomet ovdje rekreativno igramo više od 20 godina. Počeli smo na Borcu, u vrijeme dok je tamo još bio beton i igrali najmanje 12 godina. Sada se u ovoj dvorani rekreativno nalazimo tri puta tjedno, utorkom, petkom i nedjeljom – nestrpljivo prije samog početka termina kazao nam je Stjepan Suhanek, jedan od rekreativaca.

Vodoinstalateri, građevinari, vozači autobusa, poljoprivrednici, trgovci, studenti, čak i, u šali kažu, oni nezaposleni, čine rekreativnu ekipu “Zvona”.

– Ima nas nešto više od 60. Ime smo dobili po našem kolegi koji je tragično stradao u svom dvorištu dok se spremao za nogometni turnir. On je glavni razlog zašto nas je toliko, on nas je sve spojio – ispričao nam je Marko Zelenika, jedan od mlađih rekreativaca.
Na okupu ih održavaju i nešto drugačija pravila, ali i dobra nagrada nakon svake odigrane utakmice.

– Svađe, ljutnje i fauli kod nas su zabranjeni. Obrane nema pa se po utakmici zna zabiti i tridesetak golova – objašnjava naš sugovornik.

A na pitanje tko su pobjednici i kako ih se nagradi, rekreativci odgovaraju: “Pobjednici su oni koji zabiju najljepši gol, a poslije toga svi idemo na zasluženo pivo.” (www.icv.hr, rp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content