Petaši iz Nove Bukovice i Slatine uspješni na natjecanju iz robotike

U prvom kolu Croatian Makers lige (robotika) učenici petih razreda OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice i OŠ Eugena Kumičića iz Slatine ostvarili su odlične rezultate.

Ove dvije škole pripadaju regiji Našice, i u mlađoj dobnoj skupini sudjelovalo je ukupno 17 učenika. Na natjecanju koje se održavalo od 01. do 18. prosinca 2017. godine iz Nove Bukovice i Slatine sudjelovali su ovi učenici:

1. mjesto Mateo Tandarić – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
2. mjesto David Fuljek – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
3. mjesto Karlo Jokoš – OŠ Eugena Kumičića Slatina
4. mjesto Mihael Šterl – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
5. mjesto Matija Kribl – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
5. mjesto Adrijan Rakitovac – OŠ Eugena Kumičića Slatina
7. mjesto Noa Nemet – OŠ Eugena Kumičića Slatina
8. mjesto Roman Dragić – OŠ Eugena Kumičića Slatina
9. mjesto Alen Smiljanić – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
10. mjesto Alen Pipek – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
10. mjesto Mateo Bračun – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica
12. mjesto Gabriel Kolembus – OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica

Učenici su od organizatora dobili robote i zadane staze koje roboti moraju proći u najkraćem vremenu. Pod vodstvom svojih mentora, Vladimira Bičanića (Nova Bukovica) i Ivana Drokana (Slatina) morali su snimiti robot od svakog natjecatelja i njegovo prolazno vrijeme.

Najbolji je bio Mateo Tandarić: “Dobili smo robote i isprintane staze gdje smo morali isprogramirati robota da prati linije i da se na kraju staze zaustavi na crnom kvadratiću. Ja sam pobijedio sa vremenom od 3,8 sekundi.”

Podsjetimo kako od 1. studenog 2017. godine u 14 osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija traje STEM revolucija. U suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja provode se MicroBit i mBot radionice za oko 350 učenika petih razreda. Kao mali znak pažnje za odlične rezultate učenici su nagrađeni sa nekoliko poklončića. (enkubator.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content