Posjetiteljski centar “Dravska priča” prošao fazu provjere prihvatljivosti

Posjetiteljski centar “Dravska priča” prošao je fazu provjere prihvatljivosti te je upućen u treću fazu koja se odnosi na provjeru izdataka. Projekt naziva „Posjetiteljski centar „Dravska priča“ – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode“ prijavljen je u vrijednosti od oko 13,7 milijuna kuna od čega se 85% sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je prijavljen u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, te su navedene organizacije istovremeno i projektni partneri. Suradnici u projektu su Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invaliditetom Slatina.

Regionalni park Mura Drava glavna je okosnica za razvoj interaktivnih sadržaja u sklopu Posjetiteljskog centra, koji će na do sad neviđeni način predstaviti floru i faunu Regionalnog parka te o njima educirati posjetitelje. Projektom se planiraju urediti perivoji koji okružuju centar te što je najvažnije unutrašnji i vanjski prostor centra bit će prilagođen osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Također će se izgraditi zimski vrt u potkrovlju zgrade gdje će se prezentirati vodena staništa Regionalnog parka Mura Drava.

Pored infrastrukturnih zahvata značajnu važnost u projektu ima edukacija vodiča te izrada različitih programa škole u prirodi i terenske nastave, za što će se dodatno nabaviti potrebna oprema. Kako bi Dravska priča bila „ispričana“ željenim ciljnim skupinama uložit će se značajna sredstva u njezino brendiranje i promoviranje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content