Potpisani ugovori s izvođačima radova i nadzorom na izgradnji nove zgrade COOR-a i trodijelne školske sportske dvorane

U Gradu Virovitici 17. siječnja održano je potpisivanje ugovora o izvođenju radova na izgradnji zgrade Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane. Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je ugovor s izvođačima radova za zgradu COOR-a sa Zajednicom ponuditelja Domogradnja d.o.o. i Brana d.o.o., za sportsku dvoranu sa Zajednicom ponuditelja Izgradnja Futura d.o.o. i Zagrebgradnja d.o.o. iz Donjeg Stupnika, kao i stručnim nadzorom nad oba objekta za koji je zadužen Cip d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost potpisanih ugovora je gotovo 70 milijuna kuna, početak radova očekuje se u proljeće, a najljepša zgrada u Virovitici trebala bi biti gotova u drugoj polovici 2019. godine. Ovaj međuresorni projekt u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj izgradnje građevine od 3736 m2 neto površine je osiguravanje adekvatnog prostora za školovanje djece s teškoćama u razvoju, dok će trodijelna dvorana od 2900 m2 neto površine biti primarno školska, a po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike te izvođače radova i nadzora potpisivanju je nazočila Margarita Kovačević, ravnateljica Centra, koja nije skrivala oduševljenje i zadovoljstvo, kao i Đurđica Aragović, pročelnica Ureda gradonačelnika, koja je u ovom projektu od samog početka.

(www.icv.hr, Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”439020″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content