Projektni tim „5 do 12 za Dvorac“: Odabrana su idejna rješenja za pješačke mostove; ovih dana očekuje se i završno izvješće o provedenim arheološkim istraživanjima

Projektni tim Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ održao je sastanak na kojem je riječi bilo o budućim aktivnostima u sklopu projekta. Voditeljica projekta Đurđica Aragović istaknula je kako se ovih dana očekuje završno izvješće Gradskog muzeja Koprivnica koji je proveo arheološka istraživanja u virovitičkom Gradskom parku, nakon čega će biti dogovoren način prezentacije istraženih položaja, a sve u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Požegi. Osim toga, izabrana su dizajnerska rješenja pješačkih mostova u Gradskom parku. Od 17 ponuđenih idejnih rješenja studenata Dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Povjerenstvo je odabralo njih 5 koja bi se trebala realizirati u sklopu projekta.

Gradski muzej Virovitica trenutno radi na prijedlogu trogodišnjeg programa radi, dok je Turistička zajednica grada Virovitice fokusirana na marketinške aktivnosti, odnosno promociju sadržaja koje će ovo zdanje u središtu grada nuditi turistima i posjetiteljima. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content