Raspisan natječaj za zapošljavanje u okviru projekta “Pruži mi priliku”: 40 žena više neće biti na Zavodu

Do utorka, 30. siječnja traje natječaj za zapošljavanje žena u okviru projekta „Pruži mi priliku“ koji se provodi u sklopu programa „Zaželi”. Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zaposlit će 40 žena s lokalnog područja koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć osobama u nepovoljnom položaju i to na području grada Virovitice i 9 prigradskih naselja (Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Sveti Đurađ).

– Prijaviti se mogu sve nezaposlene žene prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, s naglaskom na žene iznad 50 godina, pri čemu trajanje nezaposlenosti nije uvjet – rekla je Željka Grahovac ravnateljica Gradskog društva te dodala kako su ciljane skupine žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, pripadnice romske nacionalne manjine, liječene ovisnice i druge teško zapošljive žene. – Naše će žene pomagati korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dostavi namirnica, pripremanju obroka, održavanju čistoće doma te posebice u socijalnoj integraciji i društvenim aktivnostima – istaknula je Ž. Grahovac.

Ovim projektom kojeg je pripremila Razvojna agencija VTA, Gradsko društvo će “spojiti” teško zapošljive žene s čak 160 osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć. Vrijednost projekta je nešto više od 6 milijuna kuna i u potpunosti će biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. U okviru programa za svaku zaposlenu ženu osigurano je 7.000 kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe programa bile konkurentne na tržištu rada

(www.icv.hr, ml; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content