Sve škole na području VPŽ imat će interaktivne učionice, ovogodišnji domaćin „Zbogom školo do jeseni“ Glazbena škola Jan Vlašimsky

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kojem je nazočne ravnatelje pozdravio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i njegov zamjenik Marijo Klement, a uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac. Na kolegiju je direktor nakladničke kuće Alfa, Miro Petric sa suradnicima, predstavio interaktivnu učionicu MozaBook koja će se u iduća tri mjeseca, u eksperimentalnoj fazi, koristiti u školama na području Virovitičko-podravske županije.

kolegij ravnatelja 3

Riječ je o softveru „MozaBook“ kao temeljnim proizvodom, koja ima sve digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, a koji hrvatskim učenicima pruža mogućnost da u sklopu redovnoga školskoga obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom. Riječ je o u potpunosti digitalnim udžbenicima koji se sastoje od baze kojoj je temelj tiskani udžbenik, i nadogradnje u obliku slojeva s digitalnim sadržajima. Tako učitelj može zorno djeci predočiti procese poput mehanizma strojeva, unutrašnjosti računala ili ljudskog tijela, prirodne procese.

kolegij ravnatelja 5

Istodobno je definirano da će ovogodišnji domaćin manifestacije „Zbogom školo do jeseni“ biti Glazbena škola Jan Vlašimsky, a kao datum održavanja, ponuđen je 8. lipanj. (www.vpz.hr)

kolegij ravnatelja 6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content