Tajni svijet kukaca: Više od 150 kukaca stiglo u suhopoljsku osnovnu školu

Izložba “Tajni svijet kukaca” učenika i nastavnika Tehničke škole Virovitica postavljena je u novoopremljenom prostoru učeničkog dnevnog boravka u Osnovnoj školi Suhopolje. Uz već postojeću arheološku izložbu „Stopama starih civilizacija“ postavljena je ova edukativna izložba koja je do sada posjetila nekoliko mjesnih odbora i dvije osnovne škole. Dobrodošlicu u Suhopolje gostima iz Tehničke škole poželjeli su ravnatelj Anto Škraba, nastavnik biologije Marko Jozić i predsjednica Vijeća roditelja Natalija Kožić Lukačević.

20180122 100045

Veliki hol na katu OŠ Suhopolje, prenamijenjen je u udobni otvoreni “dnevni boravak” u kojem učenici mogu provoditi vrijeme u slobodne sate i pod odmorima. Ujedno je to i prostor, gdje se mogu organizirati upravo ovakve edukativne aktivnosti.
Nastavnica predmeta Zaštita šuma u sklopu kojega učenici Tehničke škole uče o entomologiji, Rozalija Davidović, kratko je objasnila proces nastajanja insektarija koji su pretvorili u mobilnu izložbu, čiji je začetnik nastavnik Dino Davidović. -Izložba ima edukativni i promotivni karakter, kroz nju učenici na zanimljiv i jednostavan način doznaju interesantne činjenice o svijetu kukaca i njihovoj važnosti i koristi u prirodnim procesima, a uz to ih potiče na promišljanje o važnosti očuvanja i ovih najsitnijih bića na Zemlji – istaknuo je nastavnik botanike Luka Mlinarić te dodao kako kroz ovu izložbu pokazuju djeci zanimljive programe koje provode u svojoj školi.

Učenicima sedmih razreda „Tajni svijet kukaca“ isprezentirali su i učenici 3. razreda šumarskog smjera Tehničke škole, Andrija Petrović, Dino Duvnjak i Petar Brljević. U ovoj zanimljivoj edukativnoj izložbi, učenici, nastavnici, ali i roditelji moći će uživati sljedeća tri tjedna koliko će izložba ostati u suhopoljskoj školi.

(www.icv.hr, ml; foto: Kreda, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content