Tri pobjede i poraz Virovitičkih košarkašica na Prvenstvu Regije sjever

Još jedan uspješan vikend odradile su Virovitičke košarkašice do 11 godina na turniru Prvenstva Regije sjever koji je ovaj vikend održan u Ivanovcu pokraj Čakovca. U prvoj utakmici Virovitica I odigrala je neizvjestan, ali jako važan susret kontra domaćina. Naime prve tri ekipe plasirat će se na Prvenstvo Regije koje će pod pokroviteljstvom Hrvatskog košarkaškog saveza biti izlučno za plasman na Prvenstvo Hrvatske i ova utakmica bila je viza za taj plasman. Umorne nakon dugog puta Virovitičanke su protiv Mladosti iz Ivanovca u utakmicu ušle pomalo nervozno što je na poluvremenu rezultiralo gubitkom od tri koša prednosti. Ipak sredinom drugog dijela koševima Martine Sabo i Gabrijele Pavlović, Marte Lede Kalaš i Hane Deskar odnosno serijom od 10:0 utakmica je preokrenuta i u posljednji trenutak izborena vrlo važna pobjeda. U strijelce se je upisala i Nika Pavelić, a sve ostale igračice dale su velik doprinos osobito u obrambenim zadacima.

ŽKK Virovitica 1 – ŽKK Mladost Ivanovec 17:16

ŽKK Virovitica: Vidović, Cenger, Sabo 3, Kalaš 6, Ganić, Gverić, Pavlović 4, Lakota Kovač, Deskar 2, Pavelić 2 i Lovreković

U drugoj utakmici prva ekipa Virovitičanki odigrala je odličnu utakmicu protiv djevojaka iz Koprivnice te ostvarila pobjedu od 8 koševa razlike. Prvo ime susreta ovaj put bila je Dora Lakota Kovač sa 8 postignutih koševa, a u strijelce su se upisale i Marta Leda Kalaš, Nika Pavelić, Una Kovač, Nika Gverić i Lara Ganić. I ostale djevojke dale su velik doprinos u vrlo vrijednoj pobjedi koja je Virovitičankama trasirala put prema Prvenstvu Regije sa kojeg dvije prvoplasirane ekipe odlaze na Prvenstvo Hrvatske.

ŽKK Virovitica 1 – ŽKK Koprivnica 19:12

ŽKK Virovitica: Vidović, Cenger, Sabo 3, Kalaš 6, Ganić, Gverić, Pavlović 4, Lakota Kovač, Deskar 2, Pavelić 2 i Lovreković

Druga ekipa Virovitičanki također je odigrala dvije utakmice. U prvoj utakmici je pružila žestok otpor favoriziranoj ekipi Podrvaca iz Virja i tek su u završnici izgubile korak što je rezultiralo porazom od devet koševa razlike. Svoju najbolju utakmicu do sada odigrala je Tihana Majetić koja je svojim dugim prodorima izluđivala trenericu iz Virja, ali tik uz nju bile su i sestre „Frozen“ (Lucija Cindrić 6 i Lana Cindrić 5 koševa) te Ema Marjanović sa 4 postignuta koša.

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Podravac Virje: 22:31

Vračarić B., Bosnić, Cindrić Lu. 6, Prebeg, Ladović, Turčinović, Vračarić E., Marjanović 4, Cindrić La. 5, Majetić 7, Kurjančić.

U posljednjoj utakmici dana Virovitica II pobijedila je Mladost iz Ivanovca sa čak dvadeset koševa razlike. Domaćini nisu uspjeli pronaći rješenje za odličnu Lanu Cindrić koja je postigla 11 koševa te Ivu Kurjančić koja je uz organizaciju igre ubacila i 8 koševa. U strijelce su se upisale i Tihana Majetić sa 6 postignutih koševa, Lucija Cindrić sa 4 te Ema Marjanović sa 2 postignuta koša.

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Mladost Ivanovec: 31:11

Vračarić B. Bosnić, Cindrić Lu., 4, Prebeg, Ladović, Vračarić E., Marjanović 2, Cindrić La. 11, Turčinović, Černi, Majetić 6, Kurjančić 8. (www.icv.hr, rc)

IMAG4419 IMAG4416

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content