UPOZNAJTE VITALNU UMIROVLJENICU ANU SMILJANIĆ: Zdravom hranom i molitvom izliječila se od raka, a danas svojim primjerom pomaže i drugima

“Imate tri mjeseca života. Rak dojke proširio se i zahvatio maternicu. Trebate na kemoterapiju”, bile su riječi liječnika koje su prije 24 godine trebale obilježiti život Virovitičanke Ane Smiljanić. I jesu, ali na jedan sasvim neobičan način: ta vedra i neumorna službenica Uprave virovitičke Opće bolnice, koja je zbog bolesti spala na svega 40 kilograma težine, odbila je treću operaciju, kemoterapiju i zračenje. Prihvatila se zdrave prehrane i odlučila boriti za zdravlje, uz pomoć vjere.

– Odlučila sam se boriti, učiniti sve što je u mojoj ljudskoj moći da ozdravim. Na fizičkoj razini započela sam sa zdravom prehranom, jela sam samo žitarice i proizvode od žitarica, prirodno uzgojeno povrće i hranu koja nije životinjskog podrijetla. A na duhovnoj razini, to su bili molitva, meditacija i praštanje – o svom iskustvu, zahvaljujući kojemu danas pomaže drugima, govori nam zdrava, nasmiješena i vitalna umirovljenica Ana Smiljanić.

Kombinacijom hrane i molitve, kaže, izliječila se od raka, a danas svojim primjerom pomaže i drugima. Sudionica je brojnih emisija i priloga u medijima, u kojima otvoreno govori o svom životu.

ŽIVOT ZA PRIČU

A uistinu ima što reći. Majku je izgubila sa samo dvije godine, a otac, brat i sestra umrli su joj od raka. Odrastala je u učeničkom domu. No, unatoč svemu kroz život je kročila neumornim optimizmom, uvijek imajući prirodu “pri ruci”.

– Još kao mlada naučila sam puno o ljekovitom bilju. Od tog bilja znala sam, uz svoju, zaraditi skoro još jednu plaću prodajući ga otkupljivačima. A kad je nastupila bolest, upravo su me prirodan način života i molitva spasili – kazala nam je Ana govoreći o prekretnici u svom životu.

Unatoč crnim prognozama, kaže, osjetila je kako ima priliku za novu borbu.

– Osjetila sam da imam šansu ozdraviti, i iskoristila sam je. U tim prvim trenucima dijagnoze bilo je teško. No, u molitvi sam se potpuno otvorila Bogu i jednom sam doživjela nešto zaista čudesno: znala sam da je Isus stavio ruke na moju bolest – sjeća se Ana, koja je danas i redovna čitačica liturgijskih čitanja u Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici.

Kombinacija zdrave hrane i molitve vrlo brzo je pokazala rezultate: osjetila je kako joj se u izmučeno tijelo polako vraća potrebna snaga i samopouzdanje, toliko važno oboljelima.
– U toj prvoj godini svakog mjeseca išla sam na redovne kontrole i svaki put su nalazi bili sve bolji. Organizam se oporavljao, a bolest povukla – ističe Ana S., kazavši kako zna da se više nikad neće vratiti na stare i loše prehrambene navike te da i danas živi i jede zdravo.

VIROVITICA makrobitika4mloNAVIKE – NAJVEĆI NEPRIJATELJ

A upravo su te navike, govori iz iskustva, najveći čovjekov neprijatelj. Nezdrava i brza hrana, hrana puna konzervansa, aditiva, šećera, boja, koncentrata, životinjskih hormona, raznih lijekova i emulgatora razlog su većine bolesti danas, smatra naša sugovornica, kojoj po savjet i pomoć dolaze mnogi iz Hrvatske i inozemstva. Ona im pomaže svojim primjerom: cjelovitom promjenom prehrambenih, pa i životnih navika.

– Današnja prehrambena industrija se strašno promijenila, pa bi se trebali i potrošači te hrane, koji jedu samo da zadovolje svoje nepce. A ono je naviknuto na slano, slatko, umjetno. Hrana je izgubila prirodnost i svoje djelovanje jer se sve uzgaja umjetno; primjerice, zbog mlijeka je u svijetu porast karcinoma dojke jer se krave prirodno osjemenjuju i mlijeko je puno hormona koji u ljudskom organizmu dovode do poremećaja hormona i antitijela. Bolest je zapravo jedan nered u organizmu, uzrokovan lošim navikama. Hranimo se nezdravo, nepravilno, neredovito i prebrzo, jedemo loše, prazne namirnice. Želimo li ozdraviti ili na vrijeme uložiti u svoje zdravlje, prije negoli bude kasno, već danas je potrebno promijeniti te loše navike. A to je mnogima, nažalost, najteže – smatra Ana S.

Na njenom zdravom meniju su organski uzgojene žitarice, mahunarke sitnog zrna, povrće. Većinu namirnica uzgaja sama u svom vrtu, a dio kupuje od provjerenih proizvođača ekološke hrane.

OBROK KAO LIJEK

– Nema tu neke velike tajne, riječ je samo o prirodnoj hrani koja naš organizam vraća u normalu. Ta vrsta prehrane zapravo alkalizira “kiselu krv” u kojoj bujaju stanice raka i vraća organizam u normalu. To znači da ga čisti od toksina, da krv, organe i žlijezde opterećene masnoćama i toksinima oslobađa nepotrebnog viška i vraća u ravnotežu.

Dovoljna su već dva tjedna da organizam nakon prelaska na zdravu hranu osjeti promjenu, jer se čisti. Kod težih bolesti oporavak traje puno duže, ali je trajan. Kako su na udaru loše prehrane prvi oni organi koji imaju funkciju filtriranja – jetra, bubrezi i pluća, upravo se njihova funkcija prva i poboljšava – iz iskustva govori Ana S.

Njenu kombinaciju zdrave hrane i molitve prihvatilo je do sada još 32 ljudi iz Hrvatske i inozemstva koji su, unatoč teškim prognozama, kaže, promjenom života pobijedili i najteže bolesti. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content