“Večer poezije Drage Britvića”: Brojni glazbenici pjesmom oživjeli stihove ovog cijenjenog Pitomačanina

Pitomačani i njihovi gosti još jednom su se prisjetili stihova svoga sumještanina Drage Britvića. U organizaciji Centra za kulturu, koji nosi njegovo ime, održana je „Večer poezije Drage Britvića“ na kojoj su nastupili brojni glazbenici.

Britvićeve stihove iznijeli su Ana Androić Knežević, Lucija Jakelić, Stjepan Lach, Nina Kraljić, Tomislav Tišljar, Ksenija Erker i Dražen Žanko. Iznenađenje večeri bio je nastup Tereze Kesovije. Program je vodila Ines Giba Jambrišak, a Zlatko Turkalj Turki sa svojim se gostima prisjetio Britvićevog stvaralaštva i dogodovština iz njihove dugogodišnje suradnje s ovim istaknutim pjesnikom.

Rajko Stilinović, ravnatelj Centra za kulturu, istaknuo je kako su ustanovili nagradu Drago Britvić za najbolje tekstove na Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja, kako bi sačuvali duh i kvalitetu u stvaralaštvu mladih glazbenika i tekstopisaca, onakvu kakvu je gajio sam Britvić. U stihovima ovog vrsnog pjesnika uživali su i saborska zastupnica Vesna Bedeković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, kao i predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Rikard Bakan.

(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić, Foto Begović)

[g-gallery gid=”439449″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content