Virovitičke košarkašice u infarktnoj završnici pobijedile viceprvakinje Hrvatske

Virovitičke košarkašice U-13 priredile su još jednu izuzetnu košarkašku predstavu. U infarktnoj završnici Prvenstva Regije sjever pobijedile su do danas, u ovom natjecanju, nepobjedivu ekipu Podravca iz Virja rezultatom 52:50. Utakmica je u cijelom svom tijeku bila u egalu do pred sam kraj kada su gošće iz Virja povele sa šest koševa razlike. Naime tri minute prije kraja semafor je pokazivao 49:43 za Podravac iz Virja i kada su se brojni domaći navijači utišali uslijedilo je nevjerojatnih 180 sekundi talentiranih i borbenih Virovitičanki. Prodor i pirueta Mije Deskar, slobodno bacanje Leje Kozlinger, kontra Nike Kozlinger, odlučujući skok Manuele Pejić i završni koš najbolje igračice susreta Klare Crnoja, koja je u svojih 14 koševa ugradila i 10 skokova, odvele su Virovitičanke do pobjede nad ekipom koja je prošle godine u mini basketu osvojila titulu viceprvakinja Hrvatske.

Ako je nešto donijelo pobjedu to je svakako bila borbenost i nevjerojatna požrtvovnost svih djevojaka koju je predvodio trio Nika Kozlinger, Mia Deskar i Klara Crnoja u organizaciji Ive Kurjančić te značajnom doprinosu prije svega u skoku i obrambenim zadacima Lucije Cindrić, Leje Kozlinger i Manuele Pejić.

Prije svega moram čestitati svojim djevojkama na fanatičnoj borbenosti, ispunjavanju svih zadaća i zrelosti u najvažnijim trenucima. Za ovakvu pobjedu vrijedi pet puta tjedno trenirati i voljeti ovaj predivan sport. To su prepoznali i naši brojni navijači koji su nas i ovaj put stalnim bodrenjem odveli do možda i najveće pobjede u povijesti kluba rekao je vidno sretan trener Virovitičanki Robert Fritz

ŽKK Virovitica – ŽKK Podravac Virje: 52:50

ŽKK Virovitica: Ištvanović, Kalaš, Kozlinger N. 18, Cindrić Lu. 2, Crnoja 14, Majetić, Kozlinger L. 1, Deskar M. 15, Marjanović, Cindrić La., Pejić 2, Kurjančić, Deskar H. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content