Virovitički avanturisti kreću na humanitarni reli za djecu Senegala, Mauritanije i Gambije

Virovitičani Saša Pjanić i Aleš Vokurka s avanturistima Damirom Filipovićem i Stanislavom Modrićem iz Varaždina noćas kreću na najveći humanitarni reli na svijetu. Posebno pripremljenim Nissanom Patrol GR Y60 u okviru projekta “MyLife4Kids” proći će off road stazama i daleko od ekskluzivnih safarija stići do najzabačenijih mjesta u Africi. Ovogodišnji reli obuhvatit će Senegal, Mauritaniju i Gambiju, put dug devet tisuća kilometara na kojemu će djeci podsaharske Afrike donijeti hranu, odjeću, školski i higijenski pribor, rukotvorine, igračke i lijekove koje im šalju dobrotvori iz cijele Hrvatske.

– Odaziv je odličan, svi koji sudjeluju dali su sve od sebe. Hvala Gradu Virovitici, gradonačelniku Ivici Kirinu, osnovnim školama u Hercegovcu, Lozanu, Flori Virovitica, Dječjem vrtiću “Cvrčak”… Puno je pojedinaca koji nas prate putem društvenih mreža i koji su se uključili u akciju. Primjerice, Tanja Rimac i njena mala tvrtka “Otkriveno blago” s čijim ćemo rukotvorinama igračke i slično savršeno uklopiti u cijelu priču. Smisao relija je i jaka komunikološka crta. Naime, cijela priča o Africi nastavit će se i nakon povratka kući, najvjerojatnije krajem veljače kroz razna predavanja, izložbe i tribine – rekao je Saša Pjanić, virovitički fotograf i putopisac.

Njihov put zainteresirani mogu pratiti na društvenim mrežama, između ostalog i na Facebook stranici Saša Pjanić, fotograf i putopisac. (www.icv.hr, mlo, foto: Saša Pjanić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content