Virovitičko-podravska županija bilježi rekordnu turističku godinu: Dolazak turista porastao za 15 posto

Kao i ostatak Hrvatske, i Virovitičko-podravska županija bilježi rekordnu turističku godinu. U prošloj godini zabilježeno je 12.512 dolazaka, što je porast za gotovo 15 posto. Domaći i strani gosti ostvarili su gotovo 27.000 noćenja. Prema riječima Josipa Mikolčića, pomoćnika direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, zbog brojnih turističkih projekata kojima će se izgraditi turistička infrastruktura na području županije, u 2018. godini očekuje se nastavak pozitivnog trenda u turizmu koji pratimo osmu godinu zaredom.

Najavljena je izgradnja novih smještajnih objekata i niz novih sadržaja, odnosno ulaganja usmjerenih u podizanje kvalitete postojećih objekata, raznih promotivnih aktivnosti te povećani broj programa za posjet našoj županiji, zbog čega se očekuje daljnji porast dolazaka i noćenja.

Na području Virovitičko-podravske županije trenutno je u fazi razvoj mnogih iznimno velikih strateških turističkih projekata.
– Kada projekti budu gotovi, neki za godinu dana, neki za dvije, sve ove divne destinacije na području županije postat će dostupnije, ali i spremnije za posjet – istaknuo je J. Mikolčić, dodajući kako su ugovori već potpisani, a sredstva osigurana iz EU fondova.

Glavni nedostatak turističke ponude je nedostatak ležajeva, a upravo će se tim projektima povećati broj smještajnih objekata.
– U prošloj godini smo zabilježili da se u kategoriji hotela ostvario iznimno velik broj noćenja, potražnja za takvom vrstom smještaja je nešto što tržište traži i nešto što garantira posjetitelju da će na destinaciji moći provesti kvalitetno vrijeme i uživati – zaključio je J. Mikolčić.

(www.icv.hr, ml; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content