Župan Igor Andrović potpisao s 13 studenata ugovore o dodjeli stipendija

Na natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije u 2017./2018. akademskoj godini javilo se 13 studenata, a budući da su svi zadovoljili uvjete natječaja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je s njima ugovore o dodjeli stipendija.
Uz uspjeh u školovanju na natječaju su se bodovali socijalni status studenta, školovanje za deficitarna zanimanja i znanstveno-stručni i umjetnički rad studenata.

– U proračunu za 2018. godinu za stipendije, koje se stipendistima u iznosu od 800 kuna isplaćuju svih dvanaest mjeseci u godini, Virovitičko-podravska županija je osigurala 360.000 kuna. Obveza stipendista je redovito upisivati svaku sljedeću akademsku godinu, a moja kao župana prema uvjetima ugovora je pokušati vam osigurati posao – prilikom potpisivanja ugovora kazao je župan, naglašavajući zadovoljstvo što je od njih trinaestero čak pet studenata Medicinskog fakulteta.

Od 13 novih stipendista jedan je na Pravnom fakultetu, jedan na Stomatološkom, jedan na Arhitekturi, pet ih je na Medicinskom fakultetu, jedna je studentica logopedije, jedan student Učiteljskog studija, jedan je na Muzičkoj akademiji, jedan na Veterinarskom, a jedan studira na Filozofskom fakultetu.

Novim stipendistima sreću u budućem školovanju osim župana poželjeli su članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija Zdenko Blažičević i Lahorka Weiss. Županija je od 2002. do 2018. godine dodijelila ukupno 275 stipendija, a uz novih 13 trenutno stipendije prima još 28 stipendista. (www.icv.hr, zc)

MG 7994 MG 7985 MG 7979

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content