Dragutin Moslavac vjeran Virovitičkom listu već sedam desetljeća

Čitatelji prvih brojeva Virovitičkog lista, koji je izašao 1953. godine, još uvijek su vjerni svojem tjedniku. Jedan od najstarijih i najtemeljitijih je Dragutin Moslavac (76) ili kako ga mnogi naši stariji žitelji zovu – Korla.

Dobru naviku redovitog čitanja našega glasila naslijedio je od svoje majke koja je redovito kupovala svaki broj. Tu tradiciju Drago je nastavio do današnjih dana. Neki dan navratio je u našu redakciju obnoviti godišnju pretplatu te nam reći što mu se sviđa, a što ne u Virovitičkom listu.

– Najdraže su mi životne priče naših Virovitičana, ali i projekti kojima naš grad i županija dobivaju svoje novo, modernije ruho – kaže nam vitalni Drago.

Od davne 1967. godine živio je i radio u Austriji, a potom u Njemačkoj, gdje mu danas živi i radi sin Ivica s obitelji. U doba prije interneta Virovitički list je bio je jedina poveznica između naših ljudi razasutih diljem svijeta i njihovog rodnog grada Virovitice, kazao nam je Korla. Tvrdi kako je često i više puta pročitao isti broj Virovitičkog, ne obvezno zbog kvalitete sadržaja nego emocija koje su ga vezale za taj mali, veliki grad u koji će se jednoga dana, znao je, vratiti. I vratio se naš Korla u Viroviticu kada je otišao u mirovinu. Neke navike je promijenio, ali jedna mu je još uvijek ostala: svakog četvrtka ujutro obavezno odlazi u grad te uz kruh i mlijeko kupuje novi broj Virovitičkog lista.

Inače, Dragutin Moslavac je jedan od mnogih naših Virovitičana koji dolaze u redakciju, daju nam svoje prijedloge, ponekad nas hvale, a ponekad i kude. Ali, ostaju i dalje s nama, jer kao što kažu, Virovitički list je uz Županijski radio Viroviticu najstarije i najbolje glasilo o županiji, gradu i našim ljudima. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content