DVD Nova Jošava ove će godine proslaviti 70 godina postojanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Jošava održalo je svoju redovnu, godišnju Skupštinu. U sklopu izvješća o radu predsjednik Društva Željko Mihalek naglasio je kako je društvo žila kucavica sela:

– Dobrovoljno vatrogasno društvo pokretač je gotovo svih događaja, radnih akcija i ostalih aktivnosti u selu. Trudimo se osim svojih redovnih zadaća biti na raspolaganju mještanima i pomoći gdje i kada treba. U proteklom periodu intenzivno smo radili na omasovljenju članstva, posebno u vidu djece i mladeži što je donijelo odličan rezultat jer se velik broj djece uključio u društvo. Sanirali smo i dio opreme, a naši operativci su prošli potrebne tečajeve dodatnih vatrogasnih osposobljavanja. – rekao je Mihalek te u planu rada na naredno razdoblje istaknuo obilježavanje velike obljetnice društva.

Ove godine obilježavamo 70 godina postojanja i rada našeg društva i organizacija obljetnice je glavna stavka plana rada. Obljetnica će biti sredinom godine, a kao dio tog velikog događaja za nas bit će i organizacija općinskog vatrogasnog natjecanja te niz radnih akcija uređenja doma, okoliša, spremišta, ali i nabavka potrebne vatrogasne opreme. – zaključio je Mihalek.

Skupštini su se obratili gosti iz društava prijatelja, predsjednik Vatrogasne zajednice orahovica Mario Gubeljak te predsjednik gradskog Vijeća Radoje Medenica. Na kraju Skupštine DVD Nova Jošava uručio je priznanja i zahvalnice svojim članova zbog vatrogasnog školovanja i osposobljavanja pa su tako nagrade dobili Marko Čačinović za položen tečaj voditelja vatrogasne mladeži i čin vatrogasca prve klase, Mario Čačinović i Mario Kruljac za položen čin vatrogasca prve klase te Alen Pondela za vatrogasca. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content