DVD Otrovanec ove godine slavi 88. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec održalo je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik društva Ivan Hanzir Ladušić podnio izvješće o proteklom radu i predložio plan rada za 2018. godinu koji je i jednoglasno prihvaćen.

DVD Otrovanec koje ove godine proslavlja svoj 88. rođendan broji 70 članova svih populacija, od one najmlađe, odnosno djece od 6 do 12 godina, do seniora, odnosno članova u poodmakloj dobi. Ovo vatrogasno društvo spada pod ingerenciju Vatrogasne zajednice općine Pitomača i u kategoriji je aktivnijih vatrogasnih društava, bilo da se radi o redovnim aktivnostima u koje spadaju natjecanja, vatrogasne vježbe i edukacije, ili sudjelovanje u intervencijama gašenja požara.

U ovom društvu posebno je razvijen natjecateljski duh, a tome u prilog govore brojne nagrade koje su osvojili, a pomladak, odnosno djeca od 6 do 12 godina vatrogasni su prvaci Virovitičko-podravske županije već dvije godine za redom.

Time se ponose svi otrovanečki vatrogasci, između njih i predsjednik DVD-a Otrovanec Ivan Hanzir Ladušić koji je podnoseći izvješće izdvojio:

– Mladež od 12 do 16 godina treća je u našoj županiji i kao takva je osigurala nastup i na ovogodišnjem državnom vatrogasnom natjecanju. Za njima ne zaostaju na stariji vatrogasci, a također su među najboljima u Općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji. Poznati smo i kao dobri organizatori vatrogasnih natjecanja. Tome u prilog govori po mnogima odlična organizacija Zimskog vatrogasnog kupa koji je krajem siječnja održan u Pitomači, a završna svečanost u prostorijama DVD Otrovanec. Prostorije DVD-a Otrovanec nalaze se u sklopu Društvenog doma, a nadaju se da će u dogledno vrijeme imati i svoj zasebni vatrogasni dom, isto tako kao i bogatiji vozni park i bolju vatrogasnu opremu. Situacija trenutno nije po tom pitanju sjajna, ali stvari se kreću prema boljem, nešto od opreme smo dobili, a suradnja s Vatrogasnom zajednicom Općine Pitomača, kao i Općinom Pitomača i načelnikom Željkom Grgačićem odlična je i vjerujem da ćemo zajednički iznaći kvalitetna rješenja.

Sve nazočne na skupštini tom prigodom u ime Općine Pitomača pozdravio je zamjenik načelnika Općine Ivan Erhatić, a u ime Županijske vatrogasne zajednice predsjednik Željko Palković. (www.icv.hr, bs)

DSC0066 Custom DSC0064 Custom DSC0063 Custom DSC0062 Custom DSC0061 Custom DSC0059 Custom DSC0058 Custom DSC0057 Custom DSC0056 Custom DSC0055 Custom DSC0054 Custom e1518337321163

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content