Edukacija župnih animatora

U subotu 3. veljače u prostorima Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici održan je prvi ovogodišnji susret temeljne edukacije župnih animatora. Edukacija župnih animatora projekt je Požeške biskupije, a njezin je cilj osposobiti mlade ljudeda budu aktivni sudionici u životu i radu svoje župne zajednice i kvalitetni suradnici svećenika na župi.
U prvom ciklusu temeljne edukacije sudjelovalo je tridesetak mladih s područja slatinskog, našičkog, daruvarskog i virovitičkog dekanata Požeške biskupije.
Temeljna edukacija obuhvaća osam tematskih radionica, a u prvom od dvaju susreta mladi su se bavili temama: identiteta župnog animatora, naučili su kako biti uspješan voditelj tima, otkrivali smisao molitve i vrijednost svakodnevnog susreta s Bogom, a u likovnoj radionici mladi su se bavili temom kreativnosti kao ispunjenju svake mlade osobe.
Umorni nakon bogatog radnog dana, ali ispunjeni i obogaćeni novim iskustvima budući župni animatori s osmijehom na licu napustili su prostore Katoličke klasične gimnazije očekujući sljedeći susret koji će se održati iduće subote s novim kreativnim radionicama.

(www.icv.hr, kkg-virovitica)

[g-gallery gid=”440864″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content