FOTO: U noskovačkoj ”Dravskoj priči” predstavljeni novi turistički promotivni materijali Virovitičko-podravske županije

U Informativno-edukativnom centru ”Dravska priča” u Noskovcima, u sklopu programa ”Zimski susret u plemićkom ljetnikovcu”, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije predstavila je novosti u turističkoj ponudi i sadržaje na području županije i nove promotivne materijale, brošure ”Panonske biciklističke staze” i ”Promatranje ptica uz rijeku Dravu”.

Na predstavljanju su, između ostalih, nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, Tatjana Arnold Sabo ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ, direktor Viroexpa 2018. Bojan Mijok, te zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić koji je ujedno bio i u svojstvu moderatora.

28171297 1725093474179272 41449402 o

Uvod u predstavljanje brošura i pozdravne riječi svim nazočnima uputila je Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

– Posebno nam je drago što ste danas ovdje i mislim da je ovo jedan od rezultata sve bolje suradnje Javne ustanove i turističkih zajednica sa područja naše županije, a ove će brošure biti od velike koristi posjetiteljima našeg Informativno-edukativnog centra i vjerujemo da će doprinijeti razvoju održivih oblika turizma u zaštićenim područjima – rekla je u uvodu ravnateljica Arnold Sabo, te prepustila riječ zamjeniku direktorice Turističke zajednice VPŽ Josipu Mikolčiću.

Dravska priča 038

– Smisao današnjeg našeg susreta je odaslati jednu poruku iz jednog kraja koji još nije toliko turistički afirmiran, ali koji upravo u tom obliku gospodarske djelatnosti, dohodovne djelatnosti vidi svoju priliku. Mi nemamo veliko divno plavo more, ali imamo fantastičnu prekrasnu prirodu. Ono što je dragi Bog podario našoj županiji to su dva velika komada prirode pod zaštitom UNESCO-a, Mura-Drava-Dunav i Park prirode Papuk, čiju ljepotu i blagodati trebamo što bolje iskoristiti – rekao je Josip Mikolčić.

Dravska priča 013

Prisutnima se je obratio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– Dragi gosti ja vas sve najsrdačnije pozdravljam u svoje osobno ime i u ime Virovitičko-podravske županije. Drago mi je da ste se u ovom broju odazvali ovdje u Noskovce na predstavljanje ovih dvaju brošura, ali, rekao bih, ne samo na predstavljanje nego da i kroz jedne neformalne razgovore saznate sve što mi u Županiji radimo na promociji našeg turizma – rekao je, između ostalog, župan Igor Andrović, dodavši kako se Virovitičko-podravske županija, što se tiče turizma, brzo razvija i da će se morati brzo raditi na povećanju smještajnih kapaciteta na prostoru cijele Virovitičko-podravske županije.

Dravska priča 113

Po završetku promocije brošura predstavljeni su novi bicikli, njih 36, kojima će se posjetitelji moći služiti u obilasku vodotoka rijeke Drave, uzvodno i nizvodno od Noskovaca, te kacige, reflektirajući prsluci, dvogledi za promatranje ptičjih vrsta… Na vožnju jednim od bicikala odvažio se i župan Igor Andrović koji je u društvu direktora Viroexpa Bojana Mijoka napravio krug oko Informativno-edukativnog centra ”Dravska priča”. (www.icv.hr, df)

Dravska priča 125 Dravska priča 102 Dravska priča 015 Dravska priča 005

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content