FOTO: “Sajam s dušom” osvojio je sve, svi žele doći u Viroviticu, svi žele na Viroexpo

Na 23. međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici na stotine je izlagača. Sajam s dušom osvojio je sve, svi žele doći u Viroviticu, u Virovitičko-podravsku županiju, županiju otvorenih vrata. Viroexpo je ponovno rekordno posjećen i tražen, a to potvrđuju i sami izlagači.

Javna ustanova Parka prirode Papuk i ove je godine kao stalni sudionik na sajmu i predstavlja svoje ljepote i vrijedne investicije uređenja parka koje su pred njima.

– I ove godine, drugu za redom, zajedno s Općinom Čačinci i Planinarskim domom Jankovac sudjelujemo na ovom prestižnom sajmu kako bismo prezentirali ljepote našega parka te sve vrijedne investicije koje će nas obilježiti u narednom razdoblju. Spomenuo bih, prije svega, da smo ovih dana potpisali ugovor s tvrtkom Osijek koteks koja će obavljati radove asfaltiranja ceste prema Jankovcu i granici županije, a za dva-tri mjeseca očekujemo i početak gradnje geo-info centra u Voćinu, projekt od 90 milijuna kuna koji će itekako pridonijeti promociji našeg parka, ali i županije – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

DSC 0603

Općina Čačinci ponosi se svojim turističkim resursima, posebno park-šumom Jankovac.

– Općina puno ulaže u razvoj kontinentalnog turizma i upravo na ovaj način pokušavamo približiti naše potencijale široj javnosti. Ovo je jedinstvena prilika da predstavimo ne samo Jankovac, nego i kvalitetu svog lovnog, ribolovnog i druge vrste turizma koje nas krase. Viroexpo je sajam na kojemu se definitivno mora biti, sajam koji jako puno pruža i ponosni smo što smo ovdje – rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

DSC 0615

Tvrtka Contorte iz Virovitice uspješan je proizvođač namještaja od domaćeg slavonskog hrasta i bukve, tvrtka koja ima viziju i razvija se iz dana u dan.

– Velika nam je čast drugi put biti ovdje u svom gradu na ovako velikom i značajnom sajmu. Izlažemo svoj asortiman koji imamo na nekoliko lokacija, a riječ je o namještaju od slavonskog hrasta i bukve. Želja nam pokazati svim posjetiteljima da mi ovdje imamo visokokvalitetan namještaj, da se ne mora ići u neke velike vanjske kuće, a naravno sve je to po boljoj kvaliteti i pristupačnijoj cijeni. Na sajmu ćemo predstaviti i novi ogranak naše proizvodnje pod nazivom ”Namještaj po mjeri” kojim opremamo urede, hotele, apartmane, projekt koji se pokazao više nego dobrim. Trenutno smo u grupaciji s 500 zaposlenih ljudi, a u budućnosti imamo ozbiljne namjere širiti proizvodnju, tu u prvom redu mislim na modernizaciju same proizvodnje, a naravno širenjem posla porast će i broj zaposlenih.

Cilj nam je također što bolje i jače educirate svoje radnike kako bi odgovorili stručnosti i kvaliteti proizvoda, odnosno kako bi radili s novim strojevima i novim tehnologijama – kaže vlasnik i direktor tvrtke Hrvoje Vampovac.

DSC 0624

Ove godine Viroexpo prvi put ima županiju partnera, Sisačko-moslavačku, a iz te županije na sajmu se predstavlja Zajednica proizvođača te županije.

– Zahvaljujući sjajnoj suradnji dvaju župana, našeg i virovitičko-podravskog i mi smo pronašli svoje mjesto ovdje i mogu reći da smo oduševljeni. Sisačko-moslavačka županija kao zeleno-plava zipka Hrvatske nudi sve što ima, od gospodarstva i obrtnika do turizma. Posebno bih izdvojio naš projekt ”Pun ceker – kupujmo lokalno” koji trenutno okuplja 100 poljoprivrednika, OPG-a. Malih proizvođača isključivo s područja naše županije s kojima imamo i četiri prodavaonice na našem području u kojima se prodaje više od 1000 domaćih proizvoda. Mi moramo graditi razvoj naše domovine na temelju domaćeg proizvoda i to je jedna priča na kojoj možemo zaraditi i zadržati mlade u našoj zemlji -rekao je Marko Pajić, upravitelj Zajednice.

Među izlagačima na sajmu Viroexpo važno mjesto zauzimaju i vinari. Prvi put na „sajmu s dušom“ je i Vinarija Pinkert iz mjesta Suza u Baranji.

– Izuzetno mi je velika čast što smo ovdje na sajmu Viroexpo, koji nije isključivo vinski sajam, ali je odlično organiziran i za nas. Viroexpo je zapravo za mene jedno veliko i prelijepo otkriće. Ovdje smo zajedno s kolegama vinarima iz Mađarske. Naša vinarija svoju proizvodnju temelji na graševini, koje imamo na čak 8 hektara od ukupno 15 svojih nasada.

No, unazad nekoliko godina ponosni smo na svoj rose koji je prema ocjeni onih koji su ga kušali, jako dobro pogođen i tražen na tržištu – riječi su Kristine Pinkert, voditeljice Vinarije Pinkert.

DSC 0630

U nizu zemalja, županija i gradova koji se predstavljaju na 23. Viroexpu je i grad Đakovo.
– Viroxpo je izrastao, mogu to slobodno reći, u najveći sajam u Republici Hrvatskoj.

Pohvalio bih ekipu iz ovoga grada i županije koji su pokazali kako se složnim i koordiniranim radom mogu i ovdje u Slavoniji napraviti velike stvari. Mi se ovdje predstavljamo zajedno s državnom ergelom lipicanaca Đakovo-Lipik, te s nekoliko naših proizvođača i obrtnika. Ono što me posebno veseli je da smo ovdje u Viroviticu došli s punim autobusom, što dovoljno govori koliki je bio interes Đakovčana da dođu ovdje i predstave se. Za nas kao grad ovo je odlična prilika da ostvarimo nove kontakte, suradnje i pokrenemo nove projekte koji bi značili bolje sutra ne samo našem gradu, nego i cijeloj Slavoniji – rekao je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Opći zaključak da je Viroexpo sajam po mjeri svih, sajam koji uistinu s pravom nosi naziv sajam s dušom, sajam koji otvara vrata, spaja prijateljstva, poslovne suradnje, spaja cijeli svijet na jednom mjestu. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”443595″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content