Grad Virovitica ponovno pokreće postupak za rekonstrukciju željezničke pruge Virovitica – Barcs

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zajedno sa zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Marijom Klementom, održao je u Zagrebu sastanak s državnom tajnicom za promet Nikolinom Brnjac. Tom prigodom istaknuto je kako će Grad Virovitica uskoro ponovno pokrenuti postupak za rekonstrukciju željezničke pruge Virovitica – Barcs.

– Postojeća trasa je do 1965. godine funkcionirala kao jedna od najisplativijih u bivšoj državi. Željeli bismo ponovno pokrenuti tu prugu isključivo iz gospodarsko-turističkih razloga. Naime, u planu je izgradnja i uređenje gospodarske Megazone, a spajanje s gradom Barcsom dodatno bi potaknulo razvoj gospodarstva na ovom području, naglasio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Sastanku s državnom tajnicom Brnjac nazočio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te se govorilo i o aktivnostima vezano uz izgradnju brze ceste od Vrbovca preko Bjelovara do Virovitice i Terezinog Polja. Riječ je o jednom od najvažnijih strateških projekata ovog dijela Hrvatske, a po završetku Studije izvodljivosti, krenut će se u daljnje projektiranje i pripremu cestu za dobivanje građevinske dozvole. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content