Grad Virovitica uredio prostor za arhivsku građu, a nastavlja se i s modernizacijom poslovanja – trenutno se radi na uspostavi e-računa

Grad Virovitica odnedavno na jednom mjestu ima svu arhivsku građu. Naime, arhivska građa Grada do sada je bila smještena na tri lokacije, što je predstavljalo praktični problem u radu. Stoga je Odlukom gradonačelnika u listopadu prošle godine utvrđeno rješenje o smještaju građe na adekvatan način te u skladu s propisima kojima se određuje njen smještaj, a za to je odabran podrumski prostor Palače Pejačević.

Opremanje i smještaj su ovih dana privedeni kraju. Prema riječima tajnice Grada Virovitice Mirjane Terlecky, ukupna količina arhivskog gradiva Grada je oko 647 dužnih metara.

– Prošle godine je zaprimljeno 7.587 predmeta, što u odnosu na 2004. godinu i 1.761 predmet pokazuje znatno povećanje aktivnosti Gradske uprave. Tu svakako treba istaknuti i činjenicu da se svi predmeti rješavaju u zakonskom roku. Upravo je navedeni broj predmeta unazad 14 godina zahtijevao pronalaženje rješenja za smještaj svog arhivskog i registraturnog gradiva, naglašava Mirjana Terlecky.

Inače, Grad nastavlja i s modernizacijom poslovanja. Nakon što je unazad 5 godina uvedena e-uprava s novim programom koji je zahtijevao i novu informatičku opremu, uspostavljena je digitalna pisarnica, a trenutno je u izradi i uspostavi i e-račun vezano za naplatu komunalne naknade Grada Virovitice, sve s ciljem da se građanima omogućiti kvalitetnije i učinkovitije plaćanje usluga. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content