Grafiti Becker, Herbea i Drvo Exkluziv gradit će nove pogone u virovitičkim poduzetničkim zonama

U Gradskoj upravi danas, 12. veljače, potpisani su ugovori o prodaji građevinskih parcela u virovitičkim poduzetničkim zonama. Riječ je o dvije parcele u Poduzetničkoj zoni III te jednoj parceli u zoni Antunovac, a investitori su Grafiti Becker iz Virovitice, Herbea iz Špišić Bukovice te Drvo Exkluziv iz Virovitice. Prve dvije tvrtke planiraju proširenje postojeće djelatnosti te izgradnju poslovnog objekta (Grafiti Becker halu za proizvodnju papira i proizvoda od papira, a Herbea halu za preradu i prešanje ljekovitog bilja), dok će Drvo Exkluziv pokrenuti liniju za proizvodnju i preradu ogrjevnog drva. Planirana vrijednost navedenih investicija je oko 9,5 milijuna kuna, a olakšice koje ove tri tvrtke ostvarile temeljem Programa poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice su od 80 do 100 posto.

Potpisivanje ugovora održano je u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina i njegovih zamjenika, Damira Marenića i Vlaste Honjek – Golinac, pročelnika Upravnog odjela Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Siniše Palma i više stručne suradnice Sanje Kirin te ravnateljice Razvojne agencije VTA Tihane Harmund.

MG 6375

Drago mi je što naši domaći investitori šire kapacitete i povećavaju proizvodnju jer će to u konačnici donijeti i nova radna mjesta. Očekujemo da će otvaranjem ovakvih pogona, u ovom slučaju riječ je o proizvodno-uslužnim djelatnostima, te stvaranjem većeg potencijala zapošljavanja početi rasti i plaće u realnom sektoru. Također, napominjem da Grad od nove godine prema Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva Grada Virovitice nudi još veće olakšice za poduzetnike, turizam te mlade obitelji. Poduzetnike ćemo pratiti i u daljnjim fazama poslovanja, a tu je i naša Razvojna agencija VTA koja će im biti na raspolaganju kod nominiranja projekata, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content