Hrvatski duhani počinju s ugovaranjem nove sezone sadnje duhana

Hrvatski duhani, tvrtka koja ove godine slavi 60 godina uspješne organizacije proizvodnje duhana na podravskim i slavonskim poljima, počinje s ugovaranjem nove sezone sadnje duhana. U Hrvatskim duhanima ove godine žele povećati količinu ugovorenog duhana i njegovu kvalitetu. Otkup kvalitetnog duhana u sklopu grupacije British American Tobacco (BAT), unutar koje tvrtka posluje, zajamčen je. Ukupna vrijednost duhana prošle otkupne sezone dosegla je 95 milijuna kuna, čime je nastavljen rast vrijednosti proizvodnje duhana u Hrvatskoj. U proteklih 10 godina vrijednost proizvodnje duhana koji su otkupili Hrvatski duhani porasla je za više od trećinu, a prosječna otkupna cijena za kooperante povećana je čak 54 posto.

– Hrvatski duhani ove godine slave 60 godina poslovanja i iznimno sam ponosan što nastavljamo dugu tradiciju razvoja proizvodnje duhana u ovom kraju. Naša vjera u dugoročnu održivost duhanske proizvodnje u Hrvatskoj nikada nije bila čvršća. Vjerujemo da duhan i u idućim godinama može osiguravati kvalitetnu egzistenciju velikom broju obitelji. Svojim kooperantima smo i dalje stabilan partner. Osiguravamo najbolje uvjete proizvodnje, od sigurnog otkupa, preko financijskog praćenja tijekom proizvodnog ciklusa i raznih edukativnih programa pa sve do dugoročnih ulaganja u opremu i sustave za navodnjavanje – izjavio je Zlatko Pleša, predsjednik Uprave Hrvatskih duhana.

Hrvatski duhani svake sezone različitim programima kratkoročnog financiranja proizvodnje svoje proizvođače podrže s više od 60 milijuna kuna, a izdani dugoročni krediti kojima se financira nabava opreme i razna ulaganja iznose gotovo 6 milijuna kuna. Uz financijska ulaganja i siguran otkup Hrvatski duhani u sklopu programa rada s proizvođačima na razini BAT-a domaćim proizvođačima osiguravaju prenošenje najnovijih znanstvenih i praktičnih saznanja te tehnologija proizvodnje. Edukacija temeljena na najboljoj svjetskoj praksi povećava prinose i kvalitetu duhana. Hrvatski duhani danas imaju prosječno 165 zaposlenih tijekom cijele godine i posjeduju jedan od najmodernijih pogona za obradu duhana u Europi. Otkupljen duhan s hrvatskih polja obrađuje se u pogonu za obradu duhana u Virovitici i plasira u tvornice za proizvodnju duhanskih proizvoda diljem zapadne Europe i u domaću tvornicu u Kanfanaru. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content