Krema hrvatskog slastičarstva na 4. Zlatnom orahu

Četvrto izdanje Međunarodnog natjecanja slastičara ”Zlatni Orah” bit će održano 3. ožujka u hotelu Dukat. Dio velikog slastičarskog i gastro spektakla  bit će ponajbolji slastičari iz Hrvatske te vrhunski majstori slastica iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije, a svojim prepoznatljivim jelima na svečanoj večeri predstavit će se brojni restorani i hoteli iz Slavonije. Posebna kategorija su i ove godine mladi slastičari, učenici strukovnih škola iz Vinkovaca, Osijeka, Virovitice, Pitomače, Vinkovaca, Našica, Orahovice i dvaju škola iz Bosne i Hercegovine koji će se natjecati u spremanju torti. Organizator je Udruga kuhara grada Orahovice, Virovitičko-podravska županija je  pokrovitelj, stručni pokrovitelj je Hrvatski kuharski savez, zlatni pokrovitelj Podravka, a stručno Povjerenstvo činit će hrvatskih akademici kuharstva i slastičarstva te visokih kuharskih stručnjaka iz susjedne BiH. Uz natjecanja bit će organizirano i nekoliko stručnih edukacija.

(www.icv.hr, Vladimir Grgurić)